Kontrolor sheme »izbrana kakovost – Slovenija« o postopkih nadzora in pridobitvi certifikata

Tako za pridobitev kot tudi ohranjanje znaka »izbrana kakovost – Slovenija« je potrebno veliko kontrol, saj se le tako lahko prepričamo o kakovosti izdelka in vzdržujemo visoke standarde. Na obisku v mlekarni Planika nam je kontrolor Marko Majer na praktičnih primerih razložil, kako potekajo kontrole sheme »izbrana kakovost – Slovenija« pri pridelovalcih in predelovalcih mleka ter kaj vse je potrebno za pridobitev certifikata, s katerim lahko označujejo svoje izdelke.

 


Sorodni članki

Posebnosti proizvodov z zaščitnim znakom izbrana kakovost Slovenija

Mlečni in mesni proizvodi, pridelani in predelani v Sloveniji, že v veliki meri nosijo zaščitni znak »Izbrana kakovost Slovenija – država pridelave in predelave«. Tako označeni proizvodi imajo posebne lastnosti, ki se lahko nanašajo na pridelavo oziroma predelavo oziroma kakovost…

Več...

Kmetovalka Sonja Arlič o mlečni proizvodnji in o našem super mleku

Kaj shema »izbrana kakovost« prinaša pridelovalcem oz. predelovalcem mleka in kaj potrošniku? Kako lahko tudi kot potrošniki pripomoremo k razvoju in ohranjanju slovenskega kmetijstva? S Sonjo Arlič, predsednico KGZS v sektorskem odboru za mleko smo se pogovarjali o vsem tem…

Več...

Barbara Rupnik o nastanku in prednosti sheme »izbrana kakovost«

Poznega novembra smo se odpravili v Mlekarno Planika, kjer smo se pobliže spoznali s proizvodnjo mlečnih izdelkov in te dobrote na koncu ogleda tudi okusili. Na ogledu je bila prisotna tudi Barbara Rupnik iz Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, ki…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem