Marko Lapanja: »Če kmetje ne bodo proizvedli dobrega mleka, ga mlekarna ne bo mogla predelati«

Marko Lapanja je pridelovalec mleka, ki se vsakodnevno bori s težkimi pogoji in strmim pobočjem na kar 600 metrih nadmorske višine. Ob ogledu Mlekarne Planika nam je zaupal, kako mu je znak »izbrana kakovost – Slovenija« pomagala razrešiti te probleme, zakaj je domače slovensko mleko boljše od drugega in pa kako poteka njegovo sodelovanje s kobariško mlekarno.


Sorodni članki

Posebnosti proizvodov z zaščitnim znakom izbrana kakovost Slovenija

Mlečni in mesni proizvodi, pridelani in predelani v Sloveniji, že v veliki meri nosijo zaščitni znak »Izbrana kakovost Slovenija – država pridelave in predelave«. Tako označeni proizvodi imajo posebne lastnosti, ki se lahko nanašajo na pridelavo oziroma predelavo oziroma kakovost…

Več...

Kmetovalka Sonja Arlič o mlečni proizvodnji in o našem super mleku

Kaj shema »izbrana kakovost« prinaša pridelovalcem oz. predelovalcem mleka in kaj potrošniku? Kako lahko tudi kot potrošniki pripomoremo k razvoju in ohranjanju slovenskega kmetijstva? S Sonjo Arlič, predsednico KGZS v sektorskem odboru za mleko smo se pogovarjali o vsem tem…

Več...

Barbara Rupnik o nastanku in prednosti sheme »izbrana kakovost«

Poznega novembra smo se odpravili v Mlekarno Planika, kjer smo se pobliže spoznali s proizvodnjo mlečnih izdelkov in te dobrote na koncu ogleda tudi okusili. Na ogledu je bila prisotna tudi Barbara Rupnik iz Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, ki…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem