Mlekarna Celeia povečuje odkup slovenskega mleka | Mleko, Odkup mleka | Zgodbe o naši super hrani

Mlekarna Celeia povečuje odkup slovenskega mleka

Mlekarna Celeia kot največja slovenska mlekarna v večinski zadružni lasti že več kot petnajst let pomembno prispeva k razvoju slovenskega kmetijstva in podeželja. Ker je naš portal posvečen promociji lokalne kakovosti, lahko še posebej pozdravimo Celeino odločitev, da se je skupaj z lastniki zavezala odkupu in predelavi izključno slovenskega mleka. Toliko bolj tako razveseli podatek, da so odkup slovenskega mleka v teh petnajstih letih povečali za skoraj dvakrat.

Posebej razveseljujoča je vest, da je mlekarna Celeia v letu 2015 zabeležila več kot 8% rast odkupa slovenskega mleka. »Tako skupaj skrbimo za koordiniran razvoj slovenskih kmetij in naše mlekarne,« pravi Darja Tržan, vodja strateškega marketinga in razvoja pri omenjenem podjetju: »Skupaj s svojimi dobavitelji smo napeli vse moči, da lahko družno poskrbimo tako za ohranjanje kot za razvoj slovenskega podeželja in kmetijstva. Ker dobro poznamo prav vsakega našega dobavitelja, lahko skupaj vlagamo v kakovost mleka kot osnove za celo serijo odličnih izdelkov. Uradne meritve potrjujejo, da je mleko mlekarne Celeia boljše kakovosti od slovenskega povprečja. In zato lahko obljubim, da bomo tudi v letu 2015 našim potrošnikom zagotavljali najboljše iz Zelenih Dolin!«


Sorodni članki

Ste že slišali za seneno mleko?

Seneno mleko je posebna vrsta mleka, ki izvira iz kmetijske prakse, pri kateri krave niso krmljene s silažo. V poletnih mesecih se živali pasejo, pozimi pa se prehranjujejo predvsem s senom. Preberite, v čem so prednosti tovrstne pridelave in po…

Več...

Zmaga: ko poznaš kakovost in poreklo svojega mleka ali mlečnega izdelka

Sprehod med policami trgovin in izbor mleka in mlečnih izdelkov je za potrošnika pravi izziv. Kako veste, da je izdelek kakovosten? Odkar je slovenski mlečni sektor vključen v nacionalno shemo kakovosti živil, imenovano »izbrana kakovost«, je odločitev za potrošnike lažja.…

Več...

Želja po kakovostnem mleku ostaja enako živa kot nekoč

Babice pripovedujejo: nekoč so pastirji gnali živino na pašo, kmetje so krave zjutraj molzli ročno, mleko pa se je odkupovalo kar od okoliških kmetij. Pa danes? Skozi leta se je mlekarska panoga razvijala, molža in postopki predelave mleka so tehnološko…

Več...

Na kmetiji predelano mleko nosi oznako »kmečki«

Začelo se je z nakupom ene koze leta 1991 in željo pridelovati mleko za svoje otroke. Danes Irena Orešnik s pomočjo družinskih članov na svoji ekološki kmetiji pridela približno 40.000 litrov mleka. Iz njega v Sirarstvu Orešnik izdelujejo jogurte, skuto…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem