Tehnološka navodila za ekološko pridelavo sadja

Lokalno ekološko pridelano sadje je zelo kakovostno in privlačno za potrošnika, a je pridelava običajno zelo zahtevna in polna raznih omejitev. Vsak, ki se podaja na to področje, se mora najprej opremiti z zadostnim znanjem, ki mu bo omogočilo uspešno krmarjenje na poti od načrtovanja sadovnjaka do ekonomsko uspešne pridelave.

Predstavljamo vam priročnik s podrobnimi nasveti za pridelavo posameznih vrst sadja.

Brezplačen prenos


Sorodni članki

Ekološka pridelava

V iskanju boljše hrane vse večji pomen v našem prostoru pridobiva naravna pridelava. Nekateri se posvetijo sestavinam in izvoru živil, drugim prisegajo na večjo raznovrstnost, tretji pa v prehrani izločajo določena živila. Strokovnjaki pa so enotni, da prehrana pomembno vpliva…

Več...

Naš super paradižnik

Med najbolj priljubljene vrtnine v domačih vrtovih verjetno sodijo paradižniki. V Sloveniji lepo uspevajo različne sorte. Avtohtoni paradižnik val, ki je izboljšano volovsko srce, se ponaša z velikimi plodovi srčaste oblike, ki so zelo mesnati in sočni, nepravilnih oblik, imajo…

Več...

Znebimo se polžev z ekološkimi metodami

Pregovorno počasnim polžem zelenjava na našem vrtu hitro tekne – dajmo jim nekaj dni in pojedli bodo vse, kar smo posadili. Že veste, kako jih učinkovito odgnati? Kjer je vlaga, tam so polži. Po naših vrtovih se plazijo podnevi in…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v vaši regiji ter v celotni Sloveniji?
Ostani na tekočem