Figova marmelada | Fige, Sadje | Priporočila za uporabo v kuhinji, Recepti

Figova marmelada

4.7/5 - (3 votes)
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Uporabite slovenske fige ali drugo sadje

Priporočamo vam, da ste pozorni na oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki jo najdete na različnih vrstah sadja. Zagotavlja vam slovensko poreklo in višjo kakovost.

Sestavine

  • 1 kg fig
  • 500 g sladkorja
  • sok ene limone
  • malo naribane limonine lupine

Priprava

1. Z zrelih fig odstranimo peclje, jih olupimo in razpolovimo.

2. V široki posodi karameliziramo polovico sladkorja. Dodamo fige, limonin sok in njeno lupino. Pustimo vreti 10 minut, nato dodamo preostanek sladkorja, ki smo ga pred tem pogreli v ločeni posodi. Kuhamo še 10 minut in stalno mešamo.

3. Marmelado vložimo v čiste kozarce, ki smo jih pred tem ogreli v pečici na 100 stopinjah Celzija. Pri rokovanju s kozarci se zaščitimo z debelimi rokavicami. Z marmelado jih napolnimo do roba. Pazimo, da robovi kozarcev ostanejo čisti in jih previdno zapremo. Ohlajamo jih 15 minut, in sicer obrnjene narobe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Sončni zajtrk

  • Čas priprave: 10 minut
    • #
    • #
    • #
  • Sestavine: 2 pesti svežih jagod 1 srednje velik korenček 1 srednje veliko jabolko izbrana kakovost Slovenija 2 suhi figi pest lanenih semen vsaj 1 dcl vode Priprava: Sestavine narežemo na manjše koščke in jih v multipraktiku sesekljamo v gladko maso. Postrežemo…

  • Več...

Hruškin tart – recept

  • Sestavine:Testo:165 g moke30 g sladkorja30 g mletih mandljev125 g masla5 g soli3 žlice vodeNadev:90 g stopljenega masla z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«45 g kakava180 g sladkorja45 g mokeeno jajce2 žlički ekstrakta vanilijesveže hruške z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:Iz…

  • Več...

Veganski borovničevi muffini - recept

  • Sestavine:220 g moke100 g sladkorja1 žlička sode bikarbone1 žlička pecilnega praška30 g kakava3 žlice kokosove mokelimonina lupinica240 ml riževega napitka75 g kokosovega oljaskledica svežih borovnic z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«Priprava:V posodo damo 220 g moke, 100 g sladkorja, eno…

  • Več...

Panacota z jagodnim pirejem - recept

  • Čas priprave: 40 minut
    • #
    • #
    • #
  • Kje kupiti slovenske jagode? Pomagajte si z našim zemljevidom ponudnikov lokalne hrane in najidte vam najbližjo kmetijo, kjer v sezoni nudijo okusne, sveže in lokalno pridelane jagode. Sestavine: 500 ml sladke smetane z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 50 g…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem