Topla kumarična juha s krompirjem - recept | Kumare, Zelenjava | Recepti

Topla kumarična juha s krompirjem – recept

3.7/5 - (8 votes)
Topla kumarična juha
  • Čas priprave:50 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Sestavine:

  • 2 večji ali 3 srednje velike kumare
  • 3 krompirji
  • ščepec mlete kumine
  • ščepec pimenta
  • 3 stroki česna
  • sol, poper
  • 1 žlica kisle smetane

Priprava:

Kumare olupimo, nastrgamo, posolimo in pustimo, da spustijo vodo (približno pol ure). Nato jih ožamemo. Olupljen krompir narežemo na manjše koščke. Sestavine v posodi prelijemo s približno litrom vode. Ko voda zavre, kuhamo na manjšem ognju še 20 minut. Spasiramo in dodamo žlico kisle smetane.

Komentarji na “Topla kumarična juha s krompirjem – recept”:

  1.  Dragi Viktorh

    Kolikor vem, nisem napisala nobenega recepta, sem pa povedala, da z ožemanjem kumar zavržemo vodo s polno koristnimi minerali in vitamini, nadomestimo pa z navadno vodo iz pipe. O moji kuhariji pa vi nimate pojma, saj je še niste preizkusili.
    Pa lep pozdrav

  2. Tudi danes sem iskal recept za kumarično kremno juho. Detajle pozabiš, potrebno je osvežit
    Ko sem prebral komentar g. Maje Lokar, sem se nasmejal ob misli, da lahko vsak napiše kuharski recept, pa četudi nima pojma o kuhariji.
    Zanimivo pa je, da se takšen recept širi po spletu in dela zmedo.
    Osebno koristim le nasvete – recepte strokovnjakov

  3. Pozdravljeni, vaš komentar je objavljen.
    Komentarje ročno objavljamo in se je vaš znašel med mnogo ‘spam’ komentarji, ki jih dobivamo.
    Smo ga našli in potrdili.
    Hvala za opozorilo in vas vabimo še za kakšen prispevek.
    LP Ekipa NSH 🙂

  4.  Pozdravljeni!
    Pred malo več kot pred enim tednom sem objavila komentar. Avtomatski odgovor je bil, da je komentar sprejet in da po pregledu pregledu objavljen. To se ni zgodilo, čeprav nisem napisala nič žaljivega, samo svoje mnenje, recept sem pa tudi pohvalila. Prosila bi za razlago, zakaj ni bil objavljen.
    V pričakovanju odgovora vas lepo pozdravljam.

  5.  Kumar se ne ožema, saj s tem zavržemo vodo polno z minerali in vitamini. Zavržemo dobro vodo in potem zalijemo s klorirano vodo iz pipe. Drugače pa dober recept in zelo dobra juha. Po podobnem receptu jo večkrat pripravim.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Paradižniki, polnjeni z mletim mesom - recept

  • Čas priprave: 60-90 min
    • #
    • #
    • #
  • Zelenjave ne zavrzite Če imate na vrtu preveč paradižnikov, jih ne zavrzite, ampak lahko iz njih pripravite tudi paradižnikovo omako. Sestavine: 8 enako velikih zrelih paradižnikov lokalnega porekla 400 g mletega govejega mesa »izbrana kakovost -Slovenija« 1 čebula 2 stroka…

  • Več...

Bučni kolač – recept

  • Sestavine: 170 g bučnega pireja 2 jajci 2 žlički pecilnega praška 1 žlička sode bikarbone 200 g rjavega sladkorja 250 g moke 1 žlička cimeta 1/2 žličke muškatnega oreščka 1/2 žličke mletih klinčkov 200 g sladkorja v prahu 1/2 žličke…

  • Več...

Poletna solata z redkvicami in jajcem – recept

  • Sestavine:1 glava sezonske zelene solaterukolaredkvice2 trdo kuhani jajcisol, poperolivno oljejabolčni kisPriprava:Zeleno solato operemo in natrgamo na koščke. Zamešamo jo z rukolo in razprostremo po skledi. Na vrh dodamo na tanko narezane kolute redkvice in narezano trdo kuhano jajce.V posodici zamešamo…

  • Več...

EKO pečen krompir z rožmarinom – recept

  • Izberite slovenski krompirPonudnike slovenskega krompirja najdete na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane. Sestavine:700 g slovenskega krompirja4 žlice olja2 vejici rožmarinasol in poperPriprava:Rožmarin temeljito operemo, osušimo in osmukamo lističe. Krompir pod tekočo vodo temeljito operemo, osušimo in po dolžini prerežemo na pol.Pečico…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem