Začetek pomladne medijske kampanje "Kakovost nam je blizu" | Zgodbe o naši super hrani

Začetek pomladne medijske kampanje “Kakovost nam je blizu”

Začel se je pomladni del medijske kampanje za dvig zavedanja potrošnikov o pomenu uživanja lokalne hrane »Kakovost nam je blizu«. Kampanja se osredotoča na tri ključna sporočila, in sicer, da imamo v Sloveniji enega od treh najboljših sistemov kontrole varnosti hrane v Evropi, da je kmetovanje pri nas zaradi lastnosti slovenskega ekosistema bolj trajnostno ter da je hrana iz naše bližine bolj okusna in hranljiva, ker je zaužita v času dozorelosti. Da bi potrošnikom približali ta tri sporočila, smo pripravili tri nove medijske oglase, ki si jih lahko ogledate spodaj, od 16. marca 2015 daje pa jih lahko zasledite tudi na vaših TV zaslonih.

Ministrstvo si je ob začetku projekta Lokalna kakovost zadalo cilj doseči 90% odzivnost kupca na lokalno pridelano hrano. V zadnjih štirih letih so se navade potrošnikov, povezane s poreklom hrane in prehranskih izdelkov, močno spremenile. Od leta 2011, ko je dajalo prednost slovenski hrani in preverjalo poreklo 30% potrošnikov, se je do danes ta delež povečal na skoraj 70%. Ti podatki kažejo na uspešnost projekta do te točke. Ministrstvo si bo tudi v nadaljevanju projekta Lokalna kakovost prizadevalo za uresničitev zadanih ciljev.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) je predstavilo promocijsko kampanjo pod sloganom »Kakovost nam je blizu« v mesecu oktobru 2014. Prvi sklop medijske kampanje se je zaključil 23. novembra 2014, pomladni del medijskih objav pa bo potekal do 19. aprila 2015.


Sorodni članki

Intervju: Luka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024

Vir slike: ProPlusLuka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024, je z nami delil svoje izkušnje iz oddaje, prihodnje načrte in spregovoril o pomembnosti uporabe lokalnih sestavin. Njegova strast do kuhanja in spoštovanje narave sta ga spodbudila k iskanju bolj trajnostnega načina…

Več...

Zakaj kupovati slovenske ribe in školjke?

Naj bodo ribe od naših, slovenskih ribičev, čim večkrat na krožniku. So izredno pomemben del prehrane, na voljo pa nam je zelo bogat izbor tako sladkovodnih kot morskih rib. Na dnu prispevka poglejte tudi seznam ponudnikov slovenskih rib. Ribe in…

Več...

Vrtičkarji, pripravite se na sušo

Vremenoslovci napovedujejo rekordno vroče poletje. Vročina, suša in skrajne temperature močno prizadenejo vrtnine, ki nujno potrebujejo vodo. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako lahko v poletnem času kar najbolje obvarujete svoj vrtiček. Suša lahko bistveno vpliva na količino in kakovost pridelka,…

Več...

Z Michelinovimi zvezdicami se letos ponaša 10 slovenskih restavracij

Ana Roš je s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2024 obdržala najvišje priznanje, tri zvezdice, restavracija Milka s kuharskim mojstrom Davidom Žefranom je obdržala dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Med njimi je novinka Restavracija…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem