OBVESTILO za sektorja mleka in mesa o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo od 1.10.2020 dalje! | Obvestila

OBVESTILO za sektorja mleka in mesa o ponovnem začetku plačevanja prispevka za promocijo od 1.10.2020 dalje!

Obložena miza z napisom Naša super hrana 15.9.2020

Obveščamo vas, da smo prejeli informacijo o odločitvi Evropske komisije, da sta shemi pomoči »Promocija in informiranje o kmetijskih proizvodih v sektorju MLEKA za obdobje 2020–2022« in »Promocija in informiranje o kmetijskih proizvodih v sektorju MESA za obdobje 2020–2022« združljivi z notranjim trgom, v skladu s točko (c) tretjega odstavka 107. člena Pogodbe o delovanju Evropske unije.

Na podlagi Odredbe o Programu promocije sektorja mleka za obdobje 2020-2022 in Odredbe o Programu promocije sektorja mesa za obdobje 2020-2022 bo ministrstvo v septembru objavilo Naznanilo o prejetju sklepa (postopki že tečejo), kar pomeni, da se bo obvezni prispevek za oba sektorja začel obračunavati od 1.10.2020 dalje.

OBDOBJE PLAČEVANJA PRISPEVKA

Zavezanci so dolžni obvezni prispevek za promocijo v sektorju MLEKA in MESA (govedo in perutnina) obračunavati za obdobje od 1.10.2020 do 31.12.2022. Prispevek bodo lahko obračunavali ali mesečno (do 20. v mesecu za pretekli mesec) ali letno (do 31.1. za preteklo leto) od količin predelanega slovenskega mleka oziroma števila zaklanih živali (govedo in perutnina) v tem obdobju.

NOVOST: ELEKTRONSKI VNOS OBRAZCEV!

Zavezanci za plačilo prispevka po novem obvezno poročajo v NOVO elektronsko aplikacijo Evidenca plačila prispevka za promocijo; kratek naziv: Aplikacija EZPP.

Aplikacija EZPP (ki nadomešča stare ročne obrazce) je dostopna na naslovi strani spletne strani www.nasasuperhrana.si oziroma na povezavi TUKAJ.

Za lažjo uporabo so na voljo Navodila za uporabo aplikacije

 

Kako pridobiti KVALIFICIRANO DIGITALNO POTRDILO ali smsPASS?

Podrobna navodila so pod rubriko Za pridelovalce in predelovalce/obvezni prispevek za promocijo: https://www.nasasuperhrana.si/za-pridelovalce/obvezni-prispevek-za-promocijo/


Sorodni članki

Intervju: Luka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024

Vir slike: ProPlusLuka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024, je z nami delil svoje izkušnje iz oddaje, prihodnje načrte in spregovoril o pomembnosti uporabe lokalnih sestavin. Njegova strast do kuhanja in spoštovanje narave sta ga spodbudila k iskanju bolj trajnostnega načina…

Več...

Zakaj kupovati slovenske ribe in školjke?

Naj bodo ribe od naših, slovenskih ribičev, čim večkrat na krožniku. So izredno pomemben del prehrane, na voljo pa nam je zelo bogat izbor tako sladkovodnih kot morskih rib. Na dnu prispevka poglejte tudi seznam ponudnikov slovenskih rib. Ribe in…

Več...

Vrtičkarji, pripravite se na sušo

Vremenoslovci napovedujejo rekordno vroče poletje. Vročina, suša in skrajne temperature močno prizadenejo vrtnine, ki nujno potrebujejo vodo. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako lahko v poletnem času kar najbolje obvarujete svoj vrtiček. Suša lahko bistveno vpliva na količino in kakovost pridelka,…

Več...

Z Michelinovimi zvezdicami se letos ponaša 10 slovenskih restavracij

Ana Roš je s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2024 obdržala najvišje priznanje, tri zvezdice, restavracija Milka s kuharskim mojstrom Davidom Žefranom je obdržala dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Med njimi je novinka Restavracija…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem