Štirje poletni zajtrki iz lokalnih sestavin | Priporočila za uporabo v kuhinji

Štirje poletni zajtrki iz lokalnih sestavin

Zajtrk še vedno velja za kralja med obroki, poleti pa lahko še posebej poskrbimo, da si pripravimo zdrav zajtrk in slastnih lokalnih dobrot. Morda celo z lastnega vrta.

Pripravili smo štiri ideje za poletne zajtrke, ki jim lahko tudi poljubno dodajate sestavine in tako vsak dan pripravite nekaj nekoliko drugačnega.

Lešnikov drobljenec

Lešnikov drobljenec je slastna izbira tako za otroke kot za odrasle. To polnovredno jed lahko pripravite tudi v nekoliko večjih količinah in jo shranite tudi kot odlično malico.

Domač kruh brez kvasa, z vinskim kamnom

Če imate za zajtrk še vedno najraje kruh, vam priporočamo, da preizkusite nekoliko drugačen recept za slasten domač kruh brez uporabe kvasa. Nanj lahko namažete domačo marmelado ali ga obložite s svežo zelenjavo in lokalnim sirom.

Jabolčna čežana

Jabolčna čežana mnoge spomni na otroštvo, vendar je še vedno aktualna in priljubljena izbira za lahkoten zajtrk. Dodate ji lahko tudi različno jagodičevje ali zraven pojeste kos kruha.

Osvežujoči napitki na samooskrbni pogon

Poletni napitek ali smoothie je izbira, ki vam omogoča popolno svobodo kombiniranja svežih sestavin. Priporočamo, da mešate skupaj sadje in zelenjavo, saj tako še povečate dozo vitaminov in zmanjšate sladkobo. V napitek velja vključiti tudi zelenjavo, ki sicer morda ni med vašimi priljubljenimi izbirami, saj se bo med drugimi sestavinami okus lepo povezal in ublažil.

rdeč smuti

Sorodni članki

Intervju: Luka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024

Vir slike: ProPlusLuka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024, je z nami delil svoje izkušnje iz oddaje, prihodnje načrte in spregovoril o pomembnosti uporabe lokalnih sestavin. Njegova strast do kuhanja in spoštovanje narave sta ga spodbudila k iskanju bolj trajnostnega načina…

Več...

Zakaj kupovati slovenske ribe in školjke?

Naj bodo ribe od naših, slovenskih ribičev, čim večkrat na krožniku. So izredno pomemben del prehrane, na voljo pa nam je zelo bogat izbor tako sladkovodnih kot morskih rib. Na dnu prispevka poglejte tudi seznam ponudnikov slovenskih rib. Ribe in…

Več...

Vrtičkarji, pripravite se na sušo

Vremenoslovci napovedujejo rekordno vroče poletje. Vročina, suša in skrajne temperature močno prizadenejo vrtnine, ki nujno potrebujejo vodo. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako lahko v poletnem času kar najbolje obvarujete svoj vrtiček. Suša lahko bistveno vpliva na količino in kakovost pridelka,…

Več...

Z Michelinovimi zvezdicami se letos ponaša 10 slovenskih restavracij

Ana Roš je s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2024 obdržala najvišje priznanje, tri zvezdice, restavracija Milka s kuharskim mojstrom Davidom Žefranom je obdržala dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Med njimi je novinka Restavracija…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem