Mandljeve tortice - recept | Recepti

Mandljeve tortice – recept

3.7/5 - (3 votes)
  • Čas priprave:40 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Sestavine:

Testo:

  • 20 dag moke
  • 14 dag masla
  • 1 jajce
  • 6 dag sladkorja v prahu
  • 10 dag mandeljev

Maslena krema:

  • 250g vanilijevega pudinga
  • 150 g masla
  • 50 g sladkorja v prahu
  • Nutela
  • kava v prahu
  • čokolada po okusu

Priprava:

Iz vseh sestavin zamesimo testo. Zavijemo ga v folijo in damo za nekaj časa v hladilnik, da se strdi. Oblikujemo majhne piškotke, jih okrasimo s kremo, čokolado. Pečemo jih na 180 stopinjah približno 8 minut. Za masleno kremo po navodilih skuhamo puding iz polovične količine mleka. Počakamo, da se ohladi , nato pudingu primešamo koščke masla sobne temperature in stepemo z mešalnikom. Po želji lahko kremi dodamo malo kave v prahu, nutelo ali čokolado.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Marmelada iz jagod haskap

  • Jagode haskap pri lokalnih ponudnikihJagode haskap uspevajo po vsej Sloveniji. Poglejte zemljevid ponudnikov jagod haskap v svoji bližini.Sestavine:1 kg jagod haskap500 g sladkorja1 limona (sok in naribana lupinica)1 vrečka želirnega sredstva (npr. pektin)Postopek:Jagode haskap temeljito operemo in odstranimo morebitne nečistoče.…

  • Več...

Koruzni njoki s šparglji in čemaževim pestom

  • Hrane ne mečemo v smetiČe skuhate preveč, lahko njoke shranite in jed kasneje pogrejete ter jo pojeste kot malico.Sestavine:Njoki:400 g koruznega zdroba150 g koruzne mokepol žličke soli4 žlice oljčnega olja800 ml vode1 jajceDodatek:šop divjih ali gojenih zelenih špargljev2 stroka česnaoljčno…

  • Več...

Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

  • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

  • Več...

Češnja - mousse piščančjih jeter

  • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem