Prenesite si označevalce in gradiva

Slovenci kot potrošniki smo zadnja leta bolj ozaveščeni o pomembnosti izvora živil, ki jih kupujemo. Vedno bolj cenimo slovensko hrano in po njej vse pogosteje povprašujemo. Pozitiven odnos do lokalne kakovostne hrane je ključen pri ustvarjanju dolgoročnih potrošniških in prehranskih navad, saj ta pozitivno vpliva na naše zdravje in počutje.

Označevanje živil ali sestavin jedi, ki imajo certifikat »izbrana kakovost«, je za obrate javne prehrane lahko konkurenčna prednost, saj znak, ki zagotavlja kakovost, gosta pritegne in mu olajša izbiro jedi.

V kampanji Vprašajte za meso »izbrana kakovost – Slovenija« nagovarjamo tako predstavnike HORECA segmenta, da v svojo ponudbo vključijo meso slovenskega porekla, ki ima certifikat »izbrana kakovost«, in to na jedilnih listih tudi jasno označijo, kot tudi vse slovenske pridelovalce in ponudnike mesa, da v zadostnih količinah zagotovijo meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«.

Obratom javne prehrane ponujamo enotne OZNAČEVALCE in jedilne liste ter ostala gradiva, s katerimi še dodatno ozaveščajo goste o pomenu izbiranja lokalnih proizvodov.

Na voljo so naslednji označevalci in gradiva:

  • nalepke za na vrata gostinskega obrata;
  • letaki oziroma zastavice za na mizo ali gostinski pult;
  • posebej prirejen znak oziroma označba »izbrana kakovost – Slovenija« za v nogo ali glavo spletnega mesta;
  • predloga priložnostnega jedilnega lista za primer, ko želi gostinec izpostaviti jedi, pripravljene z mesom z označbo »izbrana kakovost – Slovenija«;
  • video posnetki, ki pojasnjujejo pomen oznake »izbrana kakovost – Slovenija« za meso in pomembnost izbiranja kakovostnega lokalnega mesa (za prenos s spleta).
Prenesite si označevalce in gradiva Izbrana kakovost


Prenesite si označevalce in gradiva.