Ideje za silvestrsko večerjo
Veste, da si večina ljudi silvestrsko večerjo zapomni bolj kot novoletne zaobljube? Zakaj? Ne zaradi okraskov ali ognjemeta, ampak zaradi slavnostnih jedi. Dajte letos priložnost slovenski hrani, ki je polna okusa in značaja. Naj se o vaši pojedini govori vse do naslednjega silvestra!
Zmagovalni začetek: elegantni prigrizki
Silvestrska večerja mora začeti z »vau učinkom«. Pripravite katero od odličnih predjedi.
Nežna in kremasta pašteta iz piščančjega mesa, ki se odlično poda na svež kruh ali hrustljave krekerje. Preprost recept z bogatim okusom, ki je idealen za zajtrk, malico ali prigrizek ob posebnih trenutkih.
Rahlo popečene rezine govejega mesa, ki navdušijo s svojo mehkobo in nežnim okusom. Ta premišljeno zasnovan recept poudari kakovost mesa in omogoča uživanje v svežini ter pristnosti sestavin.
Goveji tartar je priljubljena jed iz drobno sesekljane surove govedine, začinjena s skrbno izbranimi dodatki, kot so gorčica, drobno sesekljana čebula, kisle kumarice, kapre in rumenjak.
Glavna jed: nekaj slovenskega z značajem
Navdušite goste z jedjo, ki združuje tradicijo in drznost.
Okusen recept združuje nežno mariniran rostbif z domačimi okusi refoška, svežino paradižnika in blagim pridihom dimljene skute. Odlična izbira za ljubitelje uravnoteženih jedi.
Poskusite krožnik z mesom, označenim z označbo »izbrana kakovost – Slovenija«. To je vrhunska izbira za praznični večer.
Sladki finale, ki se ga ne pozabi
Nič ne zaključi večera tako kot domišljena sladica.
Uživajte v preprostem in okusnem hruškinem tartu, ki združuje sočne hruške in hrustljavo testo. Ta klasična sladica je popolna za vsako priložnost.
Ne pozabite na pijačo!
Silvestrski večer kliče po pravem ujemanju jedi in pijač. Začnite z lokalnim penino, ob glavni jedi postrezite vrhunsko slovensko vino in zaključite s kozarčkom sladkega vina ob sladici.
Spajanje vina z izbrano hrano je prava umetnost, saj je potrebno biti dober poznavalec okusov in arom, vendar lahko izbiro olajšajo preprosta pravila.
Izsek iz članka: