Domač napitek za razstrupljanje – recept |

Domač napitek za razstrupljanje – recept

5/5 - (1 vote)
Zelenjavni napitek

    Po zelenjavo na lokalno kmetije

    V času po praznikih je telo dobro podpreti z napitki, ki še pospešijo proces razstrupljanja, hkrati pa telo oskrbijo z življenjsko pomembnimi vitamini in minerali. Okusen in izjemno učinkovit napitek lahko pripravite iz lokalne zelenjave. Poglejte, pri katerih ponudnikih v vaši bližini se lahko oglasite.

    Sestavine:

    • 3 korenčki
    • 1 stebelna zelena
    • žlica domačega jabolčnega kisa
    • * po želji eno jabolko za sladkobo

    Priprava:

    Napitek za razstrupljanje lahko pripravite na dva načina. Prvi je ta, da uporabite kakovosten sokovnik in iz sestavin iztisnete bister sok. Če želite več sladkobe, dodajte še jabolko.

    Druga možnost je, da vse sestavine zmešate v močnem mešalniku in dobite napitek, ki vsebuje tudi pulpo.

    Preberite tudi:

      Dodaj odgovor

      Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


      Sorodni recepti

      Marmelada iz jagod haskap

      • Jagode haskap pri lokalnih ponudnikihJagode haskap uspevajo po vsej Sloveniji. Poglejte zemljevid ponudnikov jagod haskap v svoji bližini.Sestavine:1 kg jagod haskap500 g sladkorja1 limona (sok in naribana lupinica)1 vrečka želirnega sredstva (npr. pektin)Postopek:Jagode haskap temeljito operemo in odstranimo morebitne nečistoče.…

      • Več...

      Koruzni njoki s šparglji in čemaževim pestom

      • Hrane ne mečemo v smetiČe skuhate preveč, lahko njoke shranite in jed kasneje pogrejete ter jo pojeste kot malico.Sestavine:Njoki:400 g koruznega zdroba150 g koruzne mokepol žličke soli4 žlice oljčnega olja800 ml vode1 jajceDodatek:šop divjih ali gojenih zelenih špargljev2 stroka česnaoljčno…

      • Več...

      Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

      • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

      • Več...

      Češnja - mousse piščančjih jeter

      • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

      • Več...
      Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
      Ostani na tekočem