Domači mlinci – recept | Recepti

Domači mlinci – recept

4/5 - (3 votes)
Domači mlinci

Izbirajmo lokalno

Za pripravo mlincev izberite moko, izdelano v Sloveniji. Ponudnike moke najdete tudi na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane

Sestavine

  • 300 g moke iz slovenskega žita
  • 1 jajce
  • 1 žlica kisle smetane
  • 170 ml vode
  • sol

Priprava

Vse sestavine zmešamo skupaj in iz njih zgnetemo testo. Pokritega pustimo počivati nekaj minut. Nato testo razdelimo na več delov, da ga bo lažje razvaljati. Vsak del razvaljamo na debelino približno 2 milimetra. Testo odlagamo na peki papir in pustimo pol ure počivati, da se nekoliko posuši.

Nato testo pečemo na 190 stopinjah, dokler ne postane trdo in hrustljavo. Suhe mlince nalomimo na večje kose in jih shranimo v vrečko.

Mlince pripravimo tako, da zavremo osoljeno vodo, jih potopimo vanjo, ugasnemo ogenj ter pustimo 5 minut, da se napijejo vode in priplavajo na površje. Odcedimo in zabelimo po okusu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Marmelada iz jagod haskap

  • Jagode haskap pri lokalnih ponudnikihJagode haskap uspevajo po vsej Sloveniji. Poglejte zemljevid ponudnikov jagod haskap v svoji bližini.Sestavine:1 kg jagod haskap500 g sladkorja1 limona (sok in naribana lupinica)1 vrečka želirnega sredstva (npr. pektin)Postopek:Jagode haskap temeljito operemo in odstranimo morebitne nečistoče.…

  • Več...

Koruzni njoki s šparglji in čemaževim pestom

  • Hrane ne mečemo v smetiČe skuhate preveč, lahko njoke shranite in jed kasneje pogrejete ter jo pojeste kot malico.Sestavine:Njoki:400 g koruznega zdroba150 g koruzne mokepol žličke soli4 žlice oljčnega olja800 ml vode1 jajceDodatek:šop divjih ali gojenih zelenih špargljev2 stroka česnaoljčno…

  • Več...

Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

  • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

  • Več...

Češnja - mousse piščančjih jeter

  • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem