Riževa skleda z govedino | Meso |

Riževa skleda z govedino

5/5 - (1 vote)
Na sliki je postrežena riževa skleda z govedino
  • Ključne besede:
  • Meso
  • Čas priprave:60 minut
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Bodite pozorni na izbrano kakovost mesa!

Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.

Sestavine:

  • 250 g bržolnega zrezka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 1 jajčevec
  • 200 g riža za rižoto
  • 2 mladi čebuli
  • 1 strok česna
  • ščepec soli
  • ščepec kajenskega popra
  • ščepec muškatnega oreščka
  • 2 žlici belega kisa
  • 250 ml goveje jušne osnove
  • 2 jajci

Priprava:

Bržolni zrezek narežemo na trakove. Na daljše kose narežemo jajčevec ter ga 8 minut pražimo v ponvi na oljčnem olju. Umaknemo jajčevce in v isti ponvi 10 minut pražimo bržolo. Dodamo sol, mlado čebulo, česen, žlico kajenskega popra, žlico muškatnega oreščka in dve žlici belega kisa. Na koncu zalijemo z govejo jušno osnovo in dodamo še predhodno pečene jajčevce.

Dušimo 15 minut. Na krožniku razporedimo riž in po njem razporedimo bržolo. Potresemo z nasekljano mlado čebulo in poleg dodamo na oko pečeno jajce.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Brusketa z rostbifom

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Kakovost mesa je izredno pomembnaPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:250 g govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost –…

  • Več...

Ponev z zrezkom in gorčično omako

  • Čas priprave: 45 minut
    • #
    • #
    • #
  • Izberite kakovostno mesoPri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 govejega rostbifa z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«solpoper5 strokov…

  • Več...

Piščančja juha s pomladno zelenjavo

  • S kakovostnim mesom do odlične juhePri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.Sestavine:500 g piščančjih prsi z oznako »izbrana kakovost…

  • Več...

Goveja juha – recept

  • https://www.youtube.com/watch?v=SlmlGRtuH6I Naj bodo sestavine lokalneTa odlična slovenska klasika, ki se prileže ob nedeljskem kosilu, bo najboljša, če kot osnovo izberete goveje meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki je jamstvo za slovensko poreklo in kakovost.Sestavine:1 kg govedine s kostjo…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem