PestoArt je zmagovalna ekipa tekmovanja ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2023 | Zgodbe o naši super hrani

PestoArt je zmagovalna ekipa tekmovanja ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2023

Na evropskem tekmovanju Ecotrophelia Europe 2023, ki je potekalo med 8. in 9. oktobrom na sejmu ANUGA v Kölnu, je ekipa PestoArt, ki je zmagala na ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2023, dosegla izjemne rezultate. Izmed 14 tekmujočih ekip so bili nagrajeni za najbolj učinkovito komunikacijsko strategijo.

Ekipa PestoArt, zmagovalna ekipa tekmovanja ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2023, se je odlično odrezala na evropskem tekmovanju Ecotrophelia Europe 2023. Med 14 sodelujočimi ekipami so prejeli nagrado za najboljšo komunikacijsko strategijo. Evropsko tekmovanje je letos potekalo od 8. do 9. oktobra na prizorišču sejma ANUGA v Kölnu.

Poznate tekmovanje Ecotrophelia Slovenija?

Tekmovanje Ecotrophelia Slovenija mladim študentom ponuja priložnost za razvoj podjetniških idej v živilskopredelovalni industriji, s čimer spodbuja njihovo inovativnost in konkurenčnost. Vloga mladih postaja vse bolj ključna, saj bodo prav njihovo znanje in sposobnosti določali smer in konkurenčno prednost slovenskega agroživilstva.

V času svojega študija imajo študentje priložnost ustvariti inovativne živilske izdelke, pri čemer morajo upoštevati različne vidike, kot so tehnologija, senzorika, proizvodnja, zakonodaja, finance, okoljski dejavniki in trženje. Ecotrophelia je platforma, ki povezuje študente, akademike, raziskovalce in gospodarstvenike v iskanju ekoloških inovacij.

Plod tekmovanja kar 68 novih živilskih izdelkov

Od leta 2008, ko je tekmovanje v Sloveniji zaživelo, je sodelovalo že 263 študentov, ki so skupaj ustvarili kar 68 novih živilskih izdelkov.


Sorodni članki

Intervju: Luka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024

Vir slike: ProPlusLuka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024, je z nami delil svoje izkušnje iz oddaje, prihodnje načrte in spregovoril o pomembnosti uporabe lokalnih sestavin. Njegova strast do kuhanja in spoštovanje narave sta ga spodbudila k iskanju bolj trajnostnega načina…

Več...

Zakaj kupovati slovenske ribe in školjke?

Naj bodo ribe od naših, slovenskih ribičev, čim večkrat na krožniku. So izredno pomemben del prehrane, na voljo pa nam je zelo bogat izbor tako sladkovodnih kot morskih rib. Na dnu prispevka poglejte tudi seznam ponudnikov slovenskih rib. Ribe in…

Več...

Vrtičkarji, pripravite se na sušo

Vremenoslovci napovedujejo rekordno vroče poletje. Vročina, suša in skrajne temperature močno prizadenejo vrtnine, ki nujno potrebujejo vodo. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako lahko v poletnem času kar najbolje obvarujete svoj vrtiček. Suša lahko bistveno vpliva na količino in kakovost pridelka,…

Več...

Z Michelinovimi zvezdicami se letos ponaša 10 slovenskih restavracij

Ana Roš je s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2024 obdržala najvišje priznanje, tri zvezdice, restavracija Milka s kuharskim mojstrom Davidom Žefranom je obdržala dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Med njimi je novinka Restavracija…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem