Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef | Zgodbe o naši super hrani

Tradicionalni slovenski zajtrk navdih za sladko mojstrovino v oddaji MasterChef

V posebni oddaji priljubljenega kuharskega tekmovanja MasterChef so bili tekmovalci postavljeni pred zanimiv izziv, ki ga je zasnoval priznani slovenski chef Jure Tomič. Sestavine, ki so običajno del tradicionalnega slovenskega zajtrka, so tokrat postale osnova za inovativno sladico. Tekmovalci so morali uporabiti maslo, med in mleko, da bi ustvarili inovativno slovensko jed.

Tradicionalni slovenski zajtrk obeležujemo vsako leto tretji petek v novembru, ko na izobraževalnih zavodih po Sloveniji otroci zaužijejo kruh, maslo, med, mleko in jabolka – vse domačega izvora. Chef Jure Tomič je s svojim pristopom želel tekmovalcem in gledalcem približati pomen zdravega zajtrka in tradicionalnih sestavin, hkrati pa spodbuditi inovativnost in kreativnost pri pripravi hrane.

Poudarek na lokalnem in tradicionalnem

Izziv, ki ga je zasnoval, ni bil preprost. Zahteval je, da tekmovalci presežejo tradicionalne načine uporabe osnovnih sestavin in jih združijo v nekaj izjemno izvirnega. Rezultat? Sladice, ki so bile ne le vizualno privlačne, ampak so s svojimi okusi uspele pričarati občutek domačnosti in topline, ki ju odraža slovenski zajtrk.

Tako je bil vsak grižljaj poklon tradiciji in tudi dokaz, da je možno z nekoliko domišljije preteklost prenesti v sedanjost na najbolj izviren način.


Sorodni članki

Intervju: Luka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024

Vir slike: ProPlusLuka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024, je z nami delil svoje izkušnje iz oddaje, prihodnje načrte in spregovoril o pomembnosti uporabe lokalnih sestavin. Njegova strast do kuhanja in spoštovanje narave sta ga spodbudila k iskanju bolj trajnostnega načina…

Več...

Zakaj kupovati slovenske ribe in školjke?

Naj bodo ribe od naših, slovenskih ribičev, čim večkrat na krožniku. So izredno pomemben del prehrane, na voljo pa nam je zelo bogat izbor tako sladkovodnih kot morskih rib. Na dnu prispevka poglejte tudi seznam ponudnikov slovenskih rib. Ribe in…

Več...

Vrtičkarji, pripravite se na sušo

Vremenoslovci napovedujejo rekordno vroče poletje. Vročina, suša in skrajne temperature močno prizadenejo vrtnine, ki nujno potrebujejo vodo. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako lahko v poletnem času kar najbolje obvarujete svoj vrtiček. Suša lahko bistveno vpliva na količino in kakovost pridelka,…

Več...

Z Michelinovimi zvezdicami se letos ponaša 10 slovenskih restavracij

Ana Roš je s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2024 obdržala najvišje priznanje, tri zvezdice, restavracija Milka s kuharskim mojstrom Davidom Žefranom je obdržala dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Med njimi je novinka Restavracija…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem