Češnja - mousse piščančjih jeter | Recepti Teden restavracij |

Češnja – mousse piščančjih jeter

5/5 - (1 vote)
Češnja - mousse piščančjih jeter

Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija Strelec

Sestavine:

Za 25 češenj

  • 180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
  • sol, beli poper
  • 100 g mehkega masla
  • 1 žlica sesekljane šalotke
  • 1 strok sesekljanega česna
  • 1 žlica konjaka
  • 20 g starega belega kruha
  • 80 g sladke smetane
  • ščep majarona
  • 1 žlica sladke smetane
  • malinov žele

Postopek:

Očiščena jetrca popečemo na 25 g masla, dodamo šalotko in česen, začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter podušimo do konca. Nato dolijemo konjak, flambiramo in ohladimo. Kruh namočimo v smetani. Namočeni kruh in 75 g masla zamešamo v jetra, začinimo z majaronom, zmiksamo, v kremo zamešamo žlico stepene smetane ter jo ohladimo.

S piščančjo kremo napolnimo majhne okrogle silikonske modelčke in postavimo v hladilnik preko noči. Piščančje kroglice nato glaziramo v malinovem želeju in češnje serviramo na slanem piškotu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

  • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

  • Več...

Kuhan jezik s topinamburjem, bučno majonezo in divjimi zelišči

  • Avtor recepta: chef Mojmir Šiftar, Pen KlubSestavine:(Za 4 osebe)1 goveji ali telečji jezik  »izbrana kakovost – Slovenija«2 čebuli2 korenja1 gomolj zelene200 ml bučnega olja2 rumenjaka30 ml belega vinskega kisa400 g topinamburja100 ml jabolčnega kisa100 ml sladke smetane50 ml smrekovega olja50…

  • Več...

Goveji tatar

  • Avtor recepta: chef Ian Kržmanc, Operna kletSestavine:Za 1 osebo100 g pljučne z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 5 g soli5 g popra10 g šalotk5 g kaper2 g čilija5 g kislih kumaric1 rumenjakPostopek:Govejo pljučno nasekljamo na zelo majhne koščke, začinimo s šalotko,…

  • Več...

Jajca in topinambur

  • Avtor recepta: chef Marko Magajne, Galerija okusovTemperiran rumenjakSestavine4 jajca L velikostisolni cvetPostopekSous vide kuhalnik nastavimo na 63 °C, vanj damo jajca in jih kuhamo 1 uro. Ko so kuhana, jih vzamemo iz vode, oluščimo in odstranimo beljak. Uporabimo samo rumenjak,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem