Piščanec in jajce | Recepti Teden restavracij |

Piščanec in jajce

5/5 - (1 vote)
Posestvo Gjerkeš Piščanec in jajce

Avtor recepta: chef Rok Smonkar, Posestvo Gjerkeš

Sestavine:

Za 4 osebe

  • 200 g piščančjih prsi »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 150 g piščančjih stegen »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 8 jajc
  • 3 stroki črnega česna
  • 100 ml pinjenca
  • solni cvet Piranske soline
  • drobtine iz ostankov kruha
  • 200 ml olja

Priprava:

Priprava mesa

Piščančja stegna ločimo od kosti in jih skupaj s piščančjimi prsmi narežemo na kocke. Nato piščančje kocke zmeljemo. Mletemu mesu dodamo 3 jajca in pinjenec, dobro premešamo, solimo in maso damo v dresirno vrečko. Z dresirno vrečko napolnimo modele in piščanca zamrznemo za lažje paniranje.

Paniranje

Pripravimo si vse sestavine za paniranje. Ostro moko, 3 razžvrkljana jajca in domače drobtine, ki so nam ostale od starega kruha (mi uporabljamo drobtine kruha, ki ga pripravimo iz sena)

Cvrenje

Zmrznjenega piščanca paniramo in olje za cvrenje segrejemo na 170 stopinj. Panirane kose piščanca cvremo okoli 8 minut. Medtem poširamo 4 jajca v vodi s kisom in soljo. Ocvrte kose piščanca še enkrat posolimo in nato serviramo. V zgornjo luknjico damo poširano jajce, ki ga posolimo s Piransko soljo.

Majoneza črnega česna

Da je piščanec še boljšega okusa, mu na vrh dodamo majonezo črnega česna, ki jo pripravimo iz enega jajca, 200 ml olja ter na koncu dodamo še tri stroke črnega česna. Kremo nabrizgamo na piščanca in na koncu lahko še vse okrasimo z kalčki, cvetovi, malinami ali zelišči (kar imamo na voljo).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

  • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

  • Več...

Češnja - mousse piščančjih jeter

  • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

  • Več...

Kuhan jezik s topinamburjem, bučno majonezo in divjimi zelišči

  • Avtor recepta: chef Mojmir Šiftar, Pen KlubSestavine:(Za 4 osebe)1 goveji ali telečji jezik  »izbrana kakovost – Slovenija«2 čebuli2 korenja1 gomolj zelene200 ml bučnega olja2 rumenjaka30 ml belega vinskega kisa400 g topinamburja100 ml jabolčnega kisa100 ml sladke smetane50 ml smrekovega olja50…

  • Več...

Goveji tatar

  • Avtor recepta: chef Ian Kržmanc, Operna kletSestavine:Za 1 osebo100 g pljučne z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 5 g soli5 g popra10 g šalotk5 g kaper2 g čilija5 g kislih kumaric1 rumenjakPostopek:Govejo pljučno nasekljamo na zelo majhne koščke, začinimo s šalotko,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem