Piščančji paprikaš po Rajhovo | Recepti Teden restavracij |

Piščančji paprikaš po Rajhovo

5/5 - (1 vote)
Piščančji paprikaš po Rajhovo

Avtor recepta: chef Leon Pintarič, Gostilna Rajh

Sestavine:

Za 5 oseb

  • 450 g piščančjega mesa »izbrana kakovost – Slovenija« brez kosti (bedrca in belo meso)
  • 4 srednje velike čebule
    česen
  • 2 žlici sladke mlete rdeče paprike
  • ščep mlete kumine
  • ščep mletega majarona
  • timijan
  • 1 rdeča paprika
  • košček feferona
  • 200 ml kisle smetane + smetana za kuhanje ter 3 žlice moke
  • 2 lovorova lista
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1,5 l jušne osnove ali vode
  • 90 g masla
  • sol, poper

Priprava:

Na maščobi prepražimo čebulo, česen in dodamo mleto rdečo papriko, nato zalijemo z jušno osnovo.

Dodamo narezano meso, košček feferona in ostale začimbe. Vse dušimo do mehkega in dodamo moko ter kislo smetano, da paprikaš zgostimo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

  • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

  • Več...

Češnja - mousse piščančjih jeter

  • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

  • Več...

Kuhan jezik s topinamburjem, bučno majonezo in divjimi zelišči

  • Avtor recepta: chef Mojmir Šiftar, Pen KlubSestavine:(Za 4 osebe)1 goveji ali telečji jezik  »izbrana kakovost – Slovenija«2 čebuli2 korenja1 gomolj zelene200 ml bučnega olja2 rumenjaka30 ml belega vinskega kisa400 g topinamburja100 ml jabolčnega kisa100 ml sladke smetane50 ml smrekovega olja50…

  • Več...

Goveji tatar

  • Avtor recepta: chef Ian Kržmanc, Operna kletSestavine:Za 1 osebo100 g pljučne z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 5 g soli5 g popra10 g šalotk5 g kaper2 g čilija5 g kislih kumaric1 rumenjakPostopek:Govejo pljučno nasekljamo na zelo majhne koščke, začinimo s šalotko,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem