Esih flajš | Recepti Teden restavracij |

Esih flajš

5/5 - (2 votes)
Gostilna Jez, Esih flajs

Avtor recepta: chef Rok Martinčič, Gostilna Jež

Sestavine:

Za 1 osebo

Okisano zelje

  • 50 g okisanega zelja (kisamo ga na star način v lesenih čebrih)
  • 2 žlici bučnega olja
  • sol, poper, česen

Goveji roastbeef »izbrana kakovost – Slovenija«

  • 150 g govedine
  • sol, poper 

Vložena bela čebula 
Za več kozarcev

  • 1 l alkoholnega kisa
  • 1 kg sladkorja
  • 500 ml domačega bezgovega sirupa
  • 1 kg bele čebule

Priprava:

Govedina

Govedino začinimo, zavijemo v folijo, vakumiramo in kuhamo 2 uri na 55 stopinjah. Nato jo ohladimo in narežemo na tanke rezine.

Vložena bela čebula

V loncu zavremo kis in sladkor ter dodamo bezgov sirup. Medtem čebulo narežemo na tanjše kolobarje. Čebulo razdelimo v sterilizirane kozarčke, zalijemo s kisom in zapremo.

Prepeličja jajca

Prepeličja jajca skuhamo in vložimo v kis.

Okisano zelje

Okisano zelje začinimo z oljem, soljo, poprom in česnom.

Gel rumenjaka

Rumenjake zmiksamo, solimo in vakumiramo. Kuhamo jih 2 uri na 65 °C.

Bučna majoneza

Majonezo pripravimo na klasičen način z rumenjaki, oljem, limoninim sokom in dodamo bučno olje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

  • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

  • Več...

Češnja - mousse piščančjih jeter

  • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

  • Več...

Kuhan jezik s topinamburjem, bučno majonezo in divjimi zelišči

  • Avtor recepta: chef Mojmir Šiftar, Pen KlubSestavine:(Za 4 osebe)1 goveji ali telečji jezik  »izbrana kakovost – Slovenija«2 čebuli2 korenja1 gomolj zelene200 ml bučnega olja2 rumenjaka30 ml belega vinskega kisa400 g topinamburja100 ml jabolčnega kisa100 ml sladke smetane50 ml smrekovega olja50…

  • Več...

Goveji tatar

  • Avtor recepta: chef Ian Kržmanc, Operna kletSestavine:Za 1 osebo100 g pljučne z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 5 g soli5 g popra10 g šalotk5 g kaper2 g čilija5 g kislih kumaric1 rumenjakPostopek:Govejo pljučno nasekljamo na zelo majhne koščke, začinimo s šalotko,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem