Oštirjev dimljen jezik | Recepti Teden restavracij |

Oštirjev dimljen jezik

5/5 - (1 vote)
Gostilna Oštirka Oštirjev dimljeni jezik

Avtor recepta Elvis Vončina, chef Miran Ojsteršek, Gostilna Oštirka

Sestavine:

Za 4 osebe

Goveji jezik

  • 320 g dimljenega govejega jezika »izbrana kakovost – Slovenija«
  • 80 g mlade čebule
  • 4 kuhana prepeličja jajca
  • 4 rdeče redkvice
  • 4 kom sladkega čilija
  • 80 ml bučnega olja
  • 80 ml balzamičnega kisa
  • sol, poper

Bučna majoneza

  • 2 rumenjaka
  • 2 žlički gorčice
  • 400 ml bučnega olja
  • 400 ml sončničnega olja
  • sol, poper

Priprava:

Priprava majoneze

V posodi zmešamo rumenjak, gorčico, sol in poper. V tankem curku prilivamo olje in pri tem neprestano mešamo, dokler ne dosežemo primerne gostote. Majonezo nato postavimo za nekaj časa v hladilnik.

Goveji jezik

Goveji jezik dobro očistimo. V loncu zavremo vodo, vanjo položimo goveji jezik in kuhamo 1 uro. Še vroči jezik olupimo in ohladimo. Nato ga najprej narežemo na tanjše rezine in nato na ožje trakove.

Mlado čebulo in redkvico operemo in ju narežemo na tanjše rezine.

Serviranje

V posodo položimo narezane trakove govejega jezika, dodamo mlado čebulo, bučno olje, balzamični kis, sol in poper ter vse skupaj dobro premešamo.
Tako pripravljen goveji jezik postavimo na krožnik. Obložimo ga z narezano redkvico in bučno majonezo. Na vrh jedi postavimo sladki čili in prepeličje jajce. Po želji lahko jed okrasimo z mikro zelenjem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

  • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

  • Več...

Češnja - mousse piščančjih jeter

  • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

  • Več...

Kuhan jezik s topinamburjem, bučno majonezo in divjimi zelišči

  • Avtor recepta: chef Mojmir Šiftar, Pen KlubSestavine:(Za 4 osebe)1 goveji ali telečji jezik  »izbrana kakovost – Slovenija«2 čebuli2 korenja1 gomolj zelene200 ml bučnega olja2 rumenjaka30 ml belega vinskega kisa400 g topinamburja100 ml jabolčnega kisa100 ml sladke smetane50 ml smrekovega olja50…

  • Več...

Goveji tatar

  • Avtor recepta: chef Ian Kržmanc, Operna kletSestavine:Za 1 osebo100 g pljučne z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 5 g soli5 g popra10 g šalotk5 g kaper2 g čilija5 g kislih kumaric1 rumenjakPostopek:Govejo pljučno nasekljamo na zelo majhne koščke, začinimo s šalotko,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem