Dolenjski hrbet goveda | Recepti Teden restavracij |

Dolenjski hrbet goveda

5/5 - (1 vote)
Gostilna Rakar Dolenjski hrbet goveda

Avtor recepta: chef Boštjan Rakar, gostilna Rakar

Sestavine:

Za 4 osebe

  • goveji hrbet  »izbrana kakovost – Slovenija«
  • drobnjak
  • paprika
  • por
  • pregreta smetana
  • sušeni paradižnik
  • topinambur
  • rdeča paprika
  • začimbe

Priprava:

Kos zorjenega dolenjskega telečjega hrbta kuhamo v sous vidu 4 ure in ga nato na oglju opečemo.

Por narežemo na majhne koščke in ga dušimo skupaj s suhim paradižnikom. Na koncu dodamo še pregreto smetano in poljubne začimbe ter narahlo pokuhamo. 

Za drobnjakovo olje drobnjak blanširamo in skupaj s sončničnim oljem zmiksamo ter precedimo skozi fino cedilo. 

Kremo popečene paprike dobimo tako, da popečemo papriko, jo zopet zmiksamo in precedimo. 

Na koncu samo še na tanko narežemo rezine topinamburja in jih ocvremo, da dobimo čips.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

  • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

  • Več...

Češnja - mousse piščančjih jeter

  • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

  • Več...

Kuhan jezik s topinamburjem, bučno majonezo in divjimi zelišči

  • Avtor recepta: chef Mojmir Šiftar, Pen KlubSestavine:(Za 4 osebe)1 goveji ali telečji jezik  »izbrana kakovost – Slovenija«2 čebuli2 korenja1 gomolj zelene200 ml bučnega olja2 rumenjaka30 ml belega vinskega kisa400 g topinamburja100 ml jabolčnega kisa100 ml sladke smetane50 ml smrekovega olja50…

  • Več...

Goveji tatar

  • Avtor recepta: chef Ian Kržmanc, Operna kletSestavine:Za 1 osebo100 g pljučne z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 5 g soli5 g popra10 g šalotk5 g kaper2 g čilija5 g kislih kumaric1 rumenjakPostopek:Govejo pljučno nasekljamo na zelo majhne koščke, začinimo s šalotko,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem