Goveji tataki | Recepti Teden restavracij |

Goveji tataki

5/5 - (1 vote)
LaLu Bistro, goveji tataki

Avtor recepta: chef Marko Pavčnik, LALU bistro

Sestavine:

  • 1 kg govejega fileja »izbrana kakovost – Slovenija«
  • Ponzu omaka
  • 200 ml sojine omake
  • 200 ml mirina
  • 3 mlade čebule
  • 40 g ingverja
  • 20 g česna
  • 2 stebla limonske trave
  • 3 žlice sezamovega olja

Priprava:

Za marinado damo v lonec sojino omako, mirin, narezano mlado čebulo, sesekljani ingver in česen, limonsko travo in sezamovo olje. Zavremo in kuhamo 2 minuti, nato marinado ohladimo.

Goveji file dobro očistimo ter začinimo s soljo in poprom. Popečemo ga na zelo vroči ponvi, da je pečen na stopnji rare. Nato ga ohladimo, prelijemo z marinado in pustimo stati najmanj 2 uri ali dlje.
Meso nato narežemo na rezine in serviramo s ponzu omako, praženim sezamom in drobno sesekljanim drobnjakom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

  • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

  • Več...

Češnja - mousse piščančjih jeter

  • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

  • Več...

Kuhan jezik s topinamburjem, bučno majonezo in divjimi zelišči

  • Avtor recepta: chef Mojmir Šiftar, Pen KlubSestavine:(Za 4 osebe)1 goveji ali telečji jezik  »izbrana kakovost – Slovenija«2 čebuli2 korenja1 gomolj zelene200 ml bučnega olja2 rumenjaka30 ml belega vinskega kisa400 g topinamburja100 ml jabolčnega kisa100 ml sladke smetane50 ml smrekovega olja50…

  • Več...

Goveji tatar

  • Avtor recepta: chef Ian Kržmanc, Operna kletSestavine:Za 1 osebo100 g pljučne z oznako »izbrana kakovost – Slovenija« 5 g soli5 g popra10 g šalotk5 g kaper2 g čilija5 g kislih kumaric1 rumenjakPostopek:Govejo pljučno nasekljamo na zelo majhne koščke, začinimo s šalotko,…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem