Enostavni mini burgerji z mesnimi kroglicami in mocarelo |

Enostavni mini burgerji z mesnimi kroglicami in mocarelo

5/5 - (2 votes)
Mini burgerji recept Ane Žontar

    Sestavine:

    Sestavine za mesne kroglice:

    • 800 gramov mletega govejega mesa »izbrana kakovost – Slovenija«
    • 150 gramov kruha
    • 100 ml mleka
    • 2 jajci
    • 1 čebula
    • 1 čajna žlička česna v prahu
    • 3 žlice naribanega parmezana
    • 1 čajna žlička soli
    • 1/3 čajne žličke popra, sladke paprike, peteršilja
    • 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
    • 1 čajna žlička pesta iz suhih paradižnikov
    • 4–6 žlic drobtin
    • rastlinsko olje za praženje

    Sestavine za omako:

    • 600 ml paradižnikovih pelatov
    • 150 ml jušne osnove ali vode
    • 1/2 čajne žličke soli – po okusu
    • 3 žlice kečapa
    • 1 žlica sladkorja
    • 1/3 čajne žličke popra, sladke paprike, origana
    • 1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
    • 1 čajna žlička pesta iz suhih paradižnikov
    • čili v prahu po okusu

    Ostale sestavine:

    • 1x kruh za žar s semeni
    • 4–5 pesti naribane mocarele
    • 1 polna pest naribanega parmezana
    • 1/3 čajne žličke česna v prahu
    • 1/2 čajne žličke origana

    Postopek:

    Čebulo narežemo na drobno in popražimo do zlato rjave barve na olju. Ohladimo. Kruh na drobno nadrobimo in prelijemo z vročim mlekom. Ohladimo.

    V posodo dodamo vse sestavine za mesne kroglice s pripravljeno čebulo in kruhom. Fino premešamo in pustimo stati 10 minut. Oblikujemo večje kroglice v velikosti »pingpong« žogic – da bodo dovolj velike za kruh.

    V posodici zmešamo nekaj sestavin za prvi del omake. Dodamo kečap, čili, pesto, poper, sladko papriko, česen, origano in paradižnikov koncentrat. Kroglice do zlato rjave barve popražimo na olju in jih umaknemo. Nekaj olja odlijemo. Na ostalo olje dodamo pripravljeno mešanico. Pražimo 20–30 sekund, da zadiši, nato prilijemo pelate in juho. Dodamo sol in sladkor. Premešamo in po okusu dosolimo. Dodamo nazaj kroglice, pokrijemo in na srednje nizkem ognju kuhamo 1–2 uri.

    Položimo v segreto pečico na 200 stopinj Celzija za 15–20 minut oziroma dokler se sir lepo ne stopi in do želene barve zapeče.

    Takoj postrežemo.

      Komentarji na “Enostavni mini burgerji z mesnimi kroglicami in mocarelo”:

      Dodaj odgovor

      Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


      Sorodni recepti

      Rižev zdrob s čežano, medom in cimetom

      • Sestavine: 500 ml mleka 4 polne žlice riževega zdroba 1 polna žlica medu cimet po okusu 3–4 žlice jabolčne čežane na porcijo 1/2 svežega jabolka na porcijo Postopek: Mleku dodamo med in počakamo do točke pred vretjem. Takrat med rednim…

      • Več...

      Marmelada iz jagod haskap

      • Jagode haskap pri lokalnih ponudnikihJagode haskap uspevajo po vsej Sloveniji. Poglejte zemljevid ponudnikov jagod haskap v svoji bližini.Sestavine:1 kg jagod haskap500 g sladkorja1 limona (sok in naribana lupinica)1 vrečka želirnega sredstva (npr. pektin)Postopek:Jagode haskap temeljito operemo in odstranimo morebitne nečistoče.…

      • Več...

      Koruzni njoki s šparglji in čemaževim pestom

      • Hrane ne mečemo v smetiČe skuhate preveč, lahko njoke shranite in jed kasneje pogrejete ter jo pojeste kot malico.Sestavine:Njoki:400 g koruznega zdroba150 g koruzne mokepol žličke soli4 žlice oljčnega olja800 ml vode1 jajceDodatek:šop divjih ali gojenih zelenih špargljev2 stroka česnaoljčno…

      • Več...

      Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

      • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

      • Več...
      Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
      Ostani na tekočem