Frika z jajci in Tolminska frika – recepta | Recepti

Frika z jajci in Tolminska frika – recepta

4.2/5 - (24 votes)
Domača frika
  • Čas priprave:25 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Sestavine:

  • 5 jajc
  • 60 dag naribanega sira Tolminc,
  • 40 dag olupljenega in na lističe narezanega krompirja,
  • 5 dag masti, zaseke, slanine ali olja
  • malo soli

Priprava:

Krompir olupimo in narežemo na tanke lističe. Posolimo ga  in v ponvi popečemo na ogreti maščobi. Jajca razžvrkljamo, dodamo sir, prelijemo po krompirju in premešamo. Zapečemo na eni strani, obrnemo, popečemo še na drugi strani ter serviramo. Če je dovolj močno popečena, lahko friko razrežemo kot pico, na osminke.

Tolminska frika

Priprava Tolminske frike se razlikuje v tem, da jed ne vsebuje jajc.

Kot priloga se k friki najbolj poda preprosta sezonska solata, ki jedi doda potrebno svežino.

Več preberite v članku Okus tradicije in sodobnosti.

 

Domača frika (fotografija: Sandi Rutar, priprava frike: Mirjam Rutar)

Komentarji na “Frika z jajci in Tolminska frika – recepta”:

  1.  Pohorska frika :suhe klobase konci,jajca zvrklana z domacim kisom in zaseka ali mast.Na vroci mascobi opecema klase narezane na kolobarje prelijemó z mesanico jajc in kisa.jajca ne zakrknejo tako da dobimo polivko ,skatero prelijemo na komade narezane polente.

  2.  Mi v Žabčah jemo zraven tolminske frike mehko polento iz koruzne moke.Odlično paše zraven.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Marmelada iz jagod haskap

  • Jagode haskap pri lokalnih ponudnikihJagode haskap uspevajo po vsej Sloveniji. Poglejte zemljevid ponudnikov jagod haskap v svoji bližini.Sestavine:1 kg jagod haskap500 g sladkorja1 limona (sok in naribana lupinica)1 vrečka želirnega sredstva (npr. pektin)Postopek:Jagode haskap temeljito operemo in odstranimo morebitne nečistoče.…

  • Več...

Koruzni njoki s šparglji in čemaževim pestom

  • Hrane ne mečemo v smetiČe skuhate preveč, lahko njoke shranite in jed kasneje pogrejete ter jo pojeste kot malico.Sestavine:Njoki:400 g koruznega zdroba150 g koruzne mokepol žličke soli4 žlice oljčnega olja800 ml vode1 jajceDodatek:šop divjih ali gojenih zelenih špargljev2 stroka česnaoljčno…

  • Več...

Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

  • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

  • Več...

Češnja - mousse piščančjih jeter

  • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem