Slovenski chefi pripravljajo malice zaslužnim krajanom
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v okviru projekta Slovenija – evropska regija gastronomije 2021 za letošnje leto organizira serijo dogodkov, kjer slovenske restavracije in njihovi chefi skupaj z lokalnimi pridelovalci pogostijo zaslužno skupino krajanov. Cilj dogodkov je okrepiti zavedanje o pomenu uporabe lokalne hrane pri prehranjevanju zunaj doma ter s pripravljenimi jedmi pokazati, da so tudi malice lahko vrhunski obrok.
Dejstvo je, da ima Slovenija vrhunsko kulinariko in gastronomijo, kar v zadnjem času potrjujejo številne nagrade. V tej kulinarični zgodbi imajo sveža slovenska živila pomembno vlogo za uspešne gastronomske zgodbe. »Izbira vrhunskih svežih lokalnih in sezonskih sestavin je v naši gostilni že od nekdaj samoumevna. Za izbor in nabavo skrbim sam, z mnogimi pridelovalci sodelujemo že od časov, ko je naša gostilna gostila v Dornberku; med nami so se tkale prijateljske vezi. Medsebojno spoštovanje, zaupanje, kontinuiteta ter sledljivost in kakovost sestavin so ključni,« je povedal Tomaž Kavčič, lastnik Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono) in imetnik Michelinove zvezdice.
Gostilna pri Lojzetu (Dvorec Zemono) pogostila zdravstvene delavce ZD Ajdovščina
Zaslužne zdravstvene delavce so v Gostilni pri Lojzetu (Dvorec Zemono) pogostili s hišnimi njoki s sirom Golden Ring, zorjenim v brinju ter minjoni z rožmarinom in kozjo skuto Mlekarne BeKa. David Ličen, ki skupaj s Kristijanom Vidmarjem stoji za blagovno znamko sirov Golden Ring Cheese, je povedal: »Slovenska gastronomija ceni vrhunske lokalne surovine in trend gre samo navzgor, kar nas zelo veseli.«
Za naslednjo pogostitev bo poskrbela Gostilna AS
Za naslednjo vrhunsko malico, ki bo v juliju izvedene v času mednarodnega festivala Europa Cantat, bodo poskrbeli v Gostilni AS.