Ždroc z ohrovtovo tortico - recept | Recepti

Ždroc z ohrovtovo tortico – recept

5/5 - (1 vote)
Ždroc z ohrovtovo tortico
  • Čas priprave:50 min
  • Zahtevnost:
    • #
    • #
    • #

Kam po lokalne sestavine?

Pomagajte si z našim zemljevidom ponudnikov lokalne hrane in najdite kmetije v svoji bližini.

Sestavine:

Tortica:

  • 20 dag ohrovta, tudi vrzot
  • 10 dag krompirja
  • 2 stroka česna
  • 3 dl sladke smetane
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • sol, poper
  • maslo, pest koruznega zdroba za pekač
  • nekaj zelenih listov ohrovta za dekoracijo

Ždroc:

  • 2 kosa sveže pečenice
  • 1 gomolj koromača
  • oljčno olje
  • 1 dl vina ali jušne osnove
  • košček masla

Priprava:

Krompir olupimo in narežemo na koščke ter skupaj z narezanim ohrovtom skuhamo v slani vodi in odcedimo. Vodo prihranimo. Dodamo smetano, strt česen in ponovno zavremo ter takoj odstavimo.

Vse skupaj pretlačimo s paličnim mešalnikom ter v ohlajeno vmešamo jajce in rumenjak ter začinimo.

Maso vlijemo v modelčke, ki smo jih prej namazali z maslom in posujemo s koruznim zdrobom.

Pečemo v pečici 30 minut pri 160 stopinjah.

Medtem naribamo ali na tanko narežemo koromač in ga zmešamo z maso klobase, ki smo jo vzeli iz olupka. To prepražimo na oljčnem olju in zalijemo z jušno osnovo ali vinom ter na koncu dodamo maslo. Tortico ponudimo z omako. Okrasimo lahko z blanširanim listom ohrovta.

Recept in foto: Kuhnapato

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


Sorodni recepti

Marmelada iz jagod haskap

  • Jagode haskap pri lokalnih ponudnikihJagode haskap uspevajo po vsej Sloveniji. Poglejte zemljevid ponudnikov jagod haskap v svoji bližini.Sestavine:1 kg jagod haskap500 g sladkorja1 limona (sok in naribana lupinica)1 vrečka želirnega sredstva (npr. pektin)Postopek:Jagode haskap temeljito operemo in odstranimo morebitne nečistoče.…

  • Več...

Koruzni njoki s šparglji in čemaževim pestom

  • Hrane ne mečemo v smetiČe skuhate preveč, lahko njoke shranite in jed kasneje pogrejete ter jo pojeste kot malico.Sestavine:Njoki:400 g koruznega zdroba150 g koruzne mokepol žličke soli4 žlice oljčnega olja800 ml vode1 jajceDodatek:šop divjih ali gojenih zelenih špargljev2 stroka česnaoljčno…

  • Več...

Ohrovtovo gnezdo s piščancem in pisana zelenjavna spremljava

  • Avtorica recepta: chefinja Martina Breznik, Hiša RaduhaSestavineOhrovtovo gnezdo s piščancem 120 g piščančjega stegna  »izbrana kakovost – Slovenija«3 velike čebule60 g masla15 g oljaSol, poperSladka rdeča paprika, kari, timijanPražene pinjole, mini mozzarela, ohrovtovi listiBešamel omaka za piščanca25 g masla25 g moke2…

  • Več...

Češnja - mousse piščančjih jeter

  • Avtor recepta: chef Igor Jagodic, Restavracija StrelecSestavine:Za 25 češenj180 g očiščenih piščančjih jetrc z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«sol, beli poper100 g mehkega masla1 žlica sesekljane šalotke1 strok sesekljanega česna1 žlica konjaka20 g starega belega kruha80 g sladke smetaneščep majarona1…

  • Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem