Topla kumarična juha s krompirjem
Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
30 minut
Skupni čas
50 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Jesen, Poletje
Sestavine:
- 3 srednje velike kumare
- 3 krompirji
- ščepec mlete kumine
- sol in poper
- 1 žlica kisle smetane »izbrana kakovost – Slovenija«
Postopek:
Kumare olupimo, nastrgamo, posolimo in pustimo, da spustijo vodo (približno pol ure). Nato jih ožamemo. Olupljen krompir narežemo na manjše koščke.
Sestavine v posodi prelijemo s približno litrom vode. Ko voda zavre, kuhamo na manjšem ognju še 20 minut. Spasiramo in dodamo žlico kisle smetane.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Kje jih kupiti?
Poglejte, kateri pridelovalci v vaši bližini imajo na voljo slovenske kumare.
Priročen nasvet
02
Dodatek smetane
Za bolj kremasto teksturo lahko juhi na koncu dodamo žlico kisle smetane.