Kakavovo pecivo s kakijem
Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
30 minut
Skupni čas
50 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
4
Sezona
Jesen
Sestavine:
- 50 dag zrelih kakijev
- naribana lupinica pomaranče
- 1 žlica masla
Testo
- 21 dag moke
- 15 dag masla
- 2 žlici kakava v prahu
- pol čajne žličke soli, ščepec cimeta
- 2 žlici žajbljevega medu
- žajbljev ali sivkin med za preliv
Postopek:
Kakijevo meso izvzamemo iz lupine, dodamo pomarančno lupinico in nekaj minut dušimo na maslu. Malce pretlačimo in pustimo ohladiti.
V skledi zmešamo moko, razmehčano maslo in ostale sestavine ter zamesimo zrnasto testo. Polovico ga razporedimo po z maslom namazanem pekaču in ga z vilicami pritisnemo ob dno. Nato ga prekrijemo s kakijevo maso.
Preko razporedimo drugo polovico testa in ga, kolikor se da, stisnemo navzdol. Po vrhu na tanko posujemo kakav in pečemo v pečici približno 35 minut na 180 stopinjah.
Še toplo pecivo pokapljamo z medom.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Poudarite okus kakija
Uporabite popolnoma zrel kaki, saj bo njegova kremasta tekstura in sladek okus poskrbel za sočnost peciva.