Jabolčni kompot – recept
Sestavine:
Postopek:
Najboljša so slovenska jabolka
Najbolj sveže obrana in sočna so slovenska jabolka, ki ne prepotujejo dolgih razdalj. Bodite pozorni tudi na oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki jamči višjo kakovost sadja.
Sestavine:
- 1 kg jabolk – uporabimo lahko tudi lupine jabolk, ki smo olupili pred rabo v drugih jedeh.
- 2 žlici sladkorja
- 1 liter vode
- cimet, klinčki
Postopek:
Jabolka narežemo, jim odstranimo peške in kuhamo v vodi približno 15 minut oziroma do mehkega. Vodi dodamo sladkor, cimet in klinčke. Postrežemo ohlajeno.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.