Čemažev namaz
Čas priprave
10 minut
Čas kuhanja
0 minut
Skupni čas
10 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
2
Sezona
Pomlad
Sestavine:
- 250 g čemaževih listov
- 80 ml ekstra deviškega oljčnega olja Slovenska Istra
- 50 g pinjol
- 2 žlički piranske soli
- 2 ščepca popra
Postopek:
V ponvi brez olja zlato rumeno popražimo pinjole, ki jih večkrat premešamo, da se ne zažgejo. Liste čemaža operemo in dobro osušimo. V sekljalniku grobo zmešamo čemaž in pinjole, dodamo sol in poper ter mešamo do želene konsistence. Na koncu dodamo oljčno olje, da postane zmes homogena. Napolnimo kozarčke za vlaganje, ki jih hranimo v hladnem in temnem prostoru.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Čemaž lahko obogati jedi
Pripravljen čemažev namaz ali čemažev pesto lahko uporabimo neposredno na kruhu, ali pa ga uporabimo kot omako za testenine oziroma ga vmešamo v rižoto. Uživajmo v darovih lokalne hrane in izbirajmo domače!