Bučni polpeti – recept
Sestavine:
Postopek:
Bodimo pozorni, da hrane ne zavržemo. Bučni polpeti so okusni tudi hladni, zato jih lahko shranite za pozneje ali si jih pripravite celo kot zdravo malico za v službo.
Sestavine:
500 g bučk
1 manjša čebula
2 stroka česna
100 g ovsene moke (ali katere druge moke)
2 jajci
½ žličke mlete rdeče paprike
1 žlica olivnega olja
Poper in sol
Olje za pečenje
Priprava:
Bučke naribamo in posolimo ter pustimo počivati nekaj minut, da izpustijo odvečno vodo. Pred uporabo jih dobro odcedimo s pomočjo gaze ali cedila. Čebulo in česen nasekljamo na majhne koščke ter na ponvi na hitro prepražimo. V manjši skledi zmešamo moko, poper, sol in začimbe. Odcejenim bučkam dodamo dve jajci in olivno olje ter premešamo, nato pa začnemo postopoma dodajati zmes moke. Ves čas mešamo, da ne nastanejo grudice. Če je masa preveč mokra, lahko dodate še več moke.
Omočimo si roke in iz mase oblikujemo polpet, ki ga prepražimo na segreti ponvi, premazani z oljem za pečenje. Pečemo lahko več polpetov naenkrat. Med peko bodimo pozorni, da se ne prismodijo, zato jih večkrat obrnimo. Ker je masa precej vlažna, pečemo na majhnem do srednjem ognju vsaj 5 minut.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.