Riževa skleda z govedino
Sestavine:
Postopek:
Bodite pozorni na izbrano kakovost mesa!
Pri nakupu bodite pozorni, da meso nosi oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Tako si zagotovite višjo kakovost in meso, ki je izpostavljeno dodatnemu nadzoru s strani neodvisnih certifikacijskih organov.
Sestavine:
- 250 g bržolnega zrezka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 1 jajčevec
- 200 g riža za rižoto
- 2 mladi čebuli
- 1 strok česna
- ščepec soli
- ščepec kajenskega popra
- ščepec muškatnega oreščka
- 2 žlici belega kisa
- 250 ml goveje jušne osnove
- 2 jajci
Priprava:
Bržolni zrezek narežemo na trakove. Na daljše kose narežemo jajčevec ter ga 8 minut pražimo v ponvi na oljčnem olju. Umaknemo jajčevce in v isti ponvi 10 minut pražimo bržolo. Dodamo sol, mlado čebulo, česen, žlico kajenskega popra, žlico muškatnega oreščka in dve žlici belega kisa. Na koncu zalijemo z govejo jušno osnovo in dodamo še predhodno pečene jajčevce.
Dušimo 15 minut. Na krožniku razporedimo riž in po njem razporedimo bržolo. Potresemo z nasekljano mlado čebulo in poleg dodamo na oko pečeno jajce.
https://www.youtube.com/watch?v=qppZ7-Mf03w
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.