Goveji zvitki s porom
Zahtevnost
Zahtevno
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
Postopek:
Avtor recepta: chef Aleš Kristan, Kmetija Pr’Končovc
Sestavine:
Za 4 osebe
- 600 g očiščenega govejega plečeta »izbrana kakovost – Slovenija«
- Marinada: 1 čebula, 200 g jušne zelenjave, 150 ml rdečega vina, 1 strok česna, 1 lovorjev list, 1 žlička celega popra in brinovih jagod, 1 žlička gorčice
- Nadev: 300 g pora, 100 ml belega vina, 50 g masla, 2 ščepca soli, 1 ščep šetraja, 1 jajce, drobtine po potrebi, mleti poper po okusu
- Omaka: 20 g masla, pol žličke gustina, zajemalka osnove z zelenjavo od dušenja, belo vino po okusu
Priprava:
Najprej naredimo marinado iz rdečega vina, čebule, česna, korenja, jušne zelenjave, lovora, celega popra, brinovih jagod in gorčice. Z marinado prelijemo očiščeno goveje pleče in pustimo stati čez noč
Porov nadev: por očistimo, narežemo, ga podušimo na maslu, posolimo in zalijemo z belim vinom, dodamo šetraj in poper ter premešamo. Rahlo dušimo, nato ohladimo ter dodamo jajca in drobtine.
Nato pleče raztegnemo na desko in ga napolnimo s porovim nadevom, da dobimo rulado ter povežemo z vrvico. Rulado opečemo na vroči maščobi in prilijemo ostanek marinade. Dušimo do mehkega.
Omaka: zelenjavo, v kateri smo dušili govedino, dobro pretlačimo skozi cedilo, dodamo gustin, dolijemo belo vino in začinimo po okusu.
Ko je meso mehko, ga položimo na desko, odstranimo vrvico, narežemo in postrežemo z omako.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.