Goveji tatar
Avtor recepta: chef Ian Kržmanc, Operna klet
Čas priprave
20 minut
Čas kuhanja
0 minut
Skupni čas
20 minut
Zahtevnost
Preprosto
Število oseb
1
Sezona
Vsi letni časi
Sestavine:
- 100 g pljučne z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 5 g soli
- 10 g šalotk
- 5 g kaper
- 2 g čilija
- 5 g kislih kumaric
- 1 rumenjak
Postopek:
Govejo pljučno nasekljamo na zelo majhne koščke, začinimo s šalotko, soljo, poprom, kumaricami, kaprami, čilijem in rumenjakom. Vse skupaj dobro pregnetemo. Postrežemo na popečenem kruhu in okrasimo z drobnjakom.
Hvala, ker izbirate lokalno hrano
S tem si zagotovite večjo svežino, preverjen izvor in kratke dobavne poti, hkrati pa s svojo izbiro podpirate lokalne kmetije in domače pridelovalce hrane.
Skenirajte QR kodo za dostop do Zemljevida ponudnikov lokalne hrane.
Priročni nasveti
Priročen nasvet
01
Izberimo slovensko meso
Sledimo znaku »izbrana kakovost – Slovenija«, ki zagotavlja slovensko poreklo, višjo kakovost in dodaten nadzor.