KGZS vas vabi na Podeželje v mestu Koper | Zgodbe o naši super hrani

KGZS vas vabi na Podeželje v mestu Koper

Jutri, 7. junija 2014, bo v Kopru na Pristaniški ulici potekalo Podeželje v mestu Koper, ki ga organizira Kmetijsko gozdarska zbornice Slovenije. S ponudbo tradicionalnih pridelkov in izdelkov so bodo predstavile slovenske kmetije, potekale bodo degustacije tradicionalnih mesnih in krušnih izdelkov ter ribjih jedi. Namen tokratne predstavitve slovenskega podeželja na Podeželju v mestu je poudariti pomen prepletanja uživanja lokalno pridelane hrane in zdravega načina življenja.

Med 8. in 14. uro se bo predstavljalo 35 slovenskih kmetij, kar je odlična priložnost za ogled, pokušino in nakup številnih krušnih, mlečnih in mesnih izdelkov, olj, vin, sokov, marmelad in kompotov slovenskih kmetij. Pred Taverno pa se bo ob 10.00 začela še degustacija morskih dobrot.

Med stojnicami bodo igrali mladi člani skupine Štajerski frajtonarji. Ob nekaterih stojnicah bodo potekale delavnice. Pod geslom Zdrava hrana iz zdravih posod bodo potekale delavnice lončarjenja. Obiskovalci se bodo lahko seznanili s pridobivanjem kočevskega gozdnega medu in si ogledali pravi kočevski panj s čebeljo družino.

V sklopu prireditve pa bo potekala tudi dobrodelna akcija »Krompir moraš imeti«… v življenju ali na mizi, katere pobudnika sta Kmetija Drinovec in VoxMedii. Da bi pomagali socialno ogroženim družinam, bo zmagovalec prvega televizijskega šova »Gostilna išče šefa« Andrej Murko pripravljal krompirjeve jedi iz krompirja kmetije Drinovec.

Na Carpacciovem trgu za Taverno bo sočasno v sklopu projekta KOŠarka je zakon! potekal praznik košarke. Tako da bo poskrbljeno tako za športne kot tudi za kulinarične navdušence.


Sorodni članki

Intervju: Luka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024

Vir slike: ProPlusLuka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024, je z nami delil svoje izkušnje iz oddaje, prihodnje načrte in spregovoril o pomembnosti uporabe lokalnih sestavin. Njegova strast do kuhanja in spoštovanje narave sta ga spodbudila k iskanju bolj trajnostnega načina…

Več...

Zakaj kupovati slovenske ribe in školjke?

Naj bodo ribe od naših, slovenskih ribičev, čim večkrat na krožniku. So izredno pomemben del prehrane, na voljo pa nam je zelo bogat izbor tako sladkovodnih kot morskih rib. Na dnu prispevka poglejte tudi seznam ponudnikov slovenskih rib. Ribe in…

Več...

Vrtičkarji, pripravite se na sušo

Vremenoslovci napovedujejo rekordno vroče poletje. Vročina, suša in skrajne temperature močno prizadenejo vrtnine, ki nujno potrebujejo vodo. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako lahko v poletnem času kar najbolje obvarujete svoj vrtiček. Suša lahko bistveno vpliva na količino in kakovost pridelka,…

Več...

Z Michelinovimi zvezdicami se letos ponaša 10 slovenskih restavracij

Ana Roš je s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2024 obdržala najvišje priznanje, tri zvezdice, restavracija Milka s kuharskim mojstrom Davidom Žefranom je obdržala dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Med njimi je novinka Restavracija…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem