Dve super ideji za popestritev poletnega menija | Priporočila za uporabo v kuhinji

Dve super ideji za popestritev poletnega menija

Poletje je čas za svežino in zdrave lokalne sestavine, ki so v obilju na voljo tako na lokalnih kmetijah kot na policah trgovin.

Pripravili smo predloga za pripravo mesnega ali brezmesnega kosila. Obe jedi vas bosta navdušili s polnim okusom in svežino poletnih sestavin.

Piščančji ražnjiči z zelenjavo, limono in meto

Pripravite tokrat ražnjiče na nekoliko drugačen način in poskusite okusen recept z meto in limono, ki bosta tej priljubljeni jedi dali novo svežino. Priporočamo vam, da izberete piščančje meso z znakom Izbrana kakovost – Slovenija ter si tako preverjeno zagotovite meso slovenskega porekla in višje kakovosti.

Gratinirani skutni cmoki v paradižnikovi omaki

S to jedjo, ki je lahko bodisi priloga bodisi glavna jed, nikakor ne morete zgrešiti. Uporabite lahko sveže sestavine, pozorni pa bodite tudi pri poreklu skute in sirnega namaza, kjer je najbolje izbrati lokalno pridelane izdelke polnega okusa.

Ravnajmo s hrano odgovorno

Če katere izmed jedi ne boste pojedli cele, jo vsekakor lahko prihranite za večerjo ali pa za hladno malico naslednji dan. Na ta način prispevate k zmanjšanju zavržkov hrane in si hkrati zagotovite še en dodaten okusen obrok.


Sorodni članki

Intervju: Luka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024

Vir slike: ProPlusLuka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024, je z nami delil svoje izkušnje iz oddaje, prihodnje načrte in spregovoril o pomembnosti uporabe lokalnih sestavin. Njegova strast do kuhanja in spoštovanje narave sta ga spodbudila k iskanju bolj trajnostnega načina…

Več...

Zakaj kupovati slovenske ribe in školjke?

Naj bodo ribe od naših, slovenskih ribičev, čim večkrat na krožniku. So izredno pomemben del prehrane, na voljo pa nam je zelo bogat izbor tako sladkovodnih kot morskih rib. Na dnu prispevka poglejte tudi seznam ponudnikov slovenskih rib. Ribe in…

Več...

Vrtičkarji, pripravite se na sušo

Vremenoslovci napovedujejo rekordno vroče poletje. Vročina, suša in skrajne temperature močno prizadenejo vrtnine, ki nujno potrebujejo vodo. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako lahko v poletnem času kar najbolje obvarujete svoj vrtiček. Suša lahko bistveno vpliva na količino in kakovost pridelka,…

Več...

Z Michelinovimi zvezdicami se letos ponaša 10 slovenskih restavracij

Ana Roš je s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2024 obdržala najvišje priznanje, tri zvezdice, restavracija Milka s kuharskim mojstrom Davidom Žefranom je obdržala dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Med njimi je novinka Restavracija…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem