Ideja za slasten in zdrav meni | Priporočila za uporabo v kuhinji

Ideja za slasten in zdrav meni

Poletje je v polnem razcvetu in ni boljšega časa za okusne, zdrave, lokalne sestavine, ki so na voljo tako pri vašemu bližnjemu kmetu kot na policah trgovin, kjer bodite pozorni na njihovo poreklo.

Pripravili smo idejo za celoten zdrav meni z juho, glavno jedjo in sladico, kjer so uporabljene slovenske sestavine in ki telesu zagotovi široko paleto vseh potrebnih hranil in vitaminov.

Uvodno ogrevanje: Lahka grahova juha

Izberite okusen mladi grah, ki ga je že na voljo v izobilju, morda celo na vašem vrtu, ter iz njega v slabe pol ure pripravite slastno grahovo juho, ki vas bo navdušila z nežnim, a izredno polnim okusom.

Za prste obliznit: Počasi pečena govedina v pečici z zelenjavo

Pri izbiri mesa priporočamo, da izbirate le najboljše. To vam zagotavlja slovensko goveje meso z oznako Izbrana kakovost – Slovenija. Recept, ki ga najdete s klikom na povezavo, zahteva zelo malo predpriprave in vas nagradi s čudovitim, polnim okusom ravno prav pečenega mesa skupaj z izbrano prilogo.

Za svežino: Kumarična solata s kislo smetano

Slastna kumarična solata poskrbi za dozo vitaminov in odlično protiutež mesu. Priporočamo, da na trgovinskih policah poiščete slovenske kumare ali pa se oglasite kar pri vašem lokalnem pridelovalcu in si tako zagotovite kar najbolj sveže.

Hitra, zdrava in božanska: Malinova torta brez peke

Greha vredna, a hkrati skoraj brezgrešna malinova torta brez peke vas bo navdušila z osvežilnim okusom in premišljeno kombinacijo sestavin. Predlagamo, da izberete sveže, lokalne maline odličnega okusa.


Sorodni članki

Intervju: Luka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024

Vir slike: ProPlusLuka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024, je z nami delil svoje izkušnje iz oddaje, prihodnje načrte in spregovoril o pomembnosti uporabe lokalnih sestavin. Njegova strast do kuhanja in spoštovanje narave sta ga spodbudila k iskanju bolj trajnostnega načina…

Več...

Zakaj kupovati slovenske ribe in školjke?

Naj bodo ribe od naših, slovenskih ribičev, čim večkrat na krožniku. So izredno pomemben del prehrane, na voljo pa nam je zelo bogat izbor tako sladkovodnih kot morskih rib. Na dnu prispevka poglejte tudi seznam ponudnikov slovenskih rib. Ribe in…

Več...

Vrtičkarji, pripravite se na sušo

Vremenoslovci napovedujejo rekordno vroče poletje. Vročina, suša in skrajne temperature močno prizadenejo vrtnine, ki nujno potrebujejo vodo. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako lahko v poletnem času kar najbolje obvarujete svoj vrtiček. Suša lahko bistveno vpliva na količino in kakovost pridelka,…

Več...

Z Michelinovimi zvezdicami se letos ponaša 10 slovenskih restavracij

Ana Roš je s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2024 obdržala najvišje priznanje, tri zvezdice, restavracija Milka s kuharskim mojstrom Davidom Žefranom je obdržala dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Med njimi je novinka Restavracija…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem