Ideje za silvestrsko večerjo | Zgodbe o naši super hrani

Ideje za silvestrsko večerjo

Zadnjo noč v letu vsak med nami preživi drugače, vsekakor pa naj bo posebna, slavnostna in v znamenju odlične kulinarike. Pripravili smo nekaj idej za silvestrski meni.

Silvestrska večerja naj bo nekaj posebnega in sestavljena iz lokalnih sestavin, ki so najbolj polnega okusa in imajo obilje pomembnih hranil. Številne sestavine lahko najdete kar na vam najbližji kmetiji. Prebrskajte med ponudniki na našem Zemljevidu ponudnikov lokalne hrane.

Razveselite goste z odlično predjedjo

Naša zajamčena tradicionalna posebnost, Idrijski žlikrofi, so narodna jed. Pripravljeni so iz testa, ki je polnjeno s krompirjevim nadevom in imajo značilno obliko. Poglejte, kakko jih pripraviti po tradicionalnem receptu.

Idrijski žlikrofi – recept

Pripravite okrepčilno juho

Priporočamo vam pripravo juhe iz hokaido buče, ki vam bo teknila tudi po polnoči ali naslednji dan.

Bučna juha – recept

Katera glavna jed bo zvezda vaše večerje?

Pripravili smo vam nekaj idej za odlično glavno jed, ki bo s polnim okusom vse pustila brez besed. Bodite posebej pozorni, da izberete meso slovenskega porekla z oznako Izbrana kakovost – Slovenija.

Štefani pečenka

Štefani pečenka

Goveji zvitki s slivami

Postrezite tudi okusno prilogo

Izberite lokalni eko krompir ter pripravite dobro in enostavno prilogo.

EKO pečen krompir z rožmarinom – recept

Posladek ob koncu silvestrske večerje

Izberite za konec kraljevsko sladico – hruškin tart iz okusnih, lokalno pridelanih hrušk.

Hruškin tart – recept

 

 


Sorodni članki

Intervju: Luka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024

Vir slike: ProPlusLuka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024, je z nami delil svoje izkušnje iz oddaje, prihodnje načrte in spregovoril o pomembnosti uporabe lokalnih sestavin. Njegova strast do kuhanja in spoštovanje narave sta ga spodbudila k iskanju bolj trajnostnega načina…

Več...

Zakaj kupovati slovenske ribe in školjke?

Naj bodo ribe od naših, slovenskih ribičev, čim večkrat na krožniku. So izredno pomemben del prehrane, na voljo pa nam je zelo bogat izbor tako sladkovodnih kot morskih rib. Na dnu prispevka poglejte tudi seznam ponudnikov slovenskih rib. Ribe in…

Več...

Vrtičkarji, pripravite se na sušo

Vremenoslovci napovedujejo rekordno vroče poletje. Vročina, suša in skrajne temperature močno prizadenejo vrtnine, ki nujno potrebujejo vodo. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako lahko v poletnem času kar najbolje obvarujete svoj vrtiček. Suša lahko bistveno vpliva na količino in kakovost pridelka,…

Več...

Z Michelinovimi zvezdicami se letos ponaša 10 slovenskih restavracij

Ana Roš je s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2024 obdržala najvišje priznanje, tri zvezdice, restavracija Milka s kuharskim mojstrom Davidom Žefranom je obdržala dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Med njimi je novinka Restavracija…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem