Nacionalni projekt promocije lokalne hrane | Zgodbe o naši super hrani

Nacionalni projekt promocije lokalne hrane

Ministrstvo za kmetijstvo je pripravilo nacionalni projekt “Bodite pozorni na lokalno kakovost”, s katerim želi potrošnika  izobraziti o koristih prehranjevanja z lokalno pridelano hrano, potrošnike seznaniti s sistemom sledljivosti »od vil do vilic« ter jim predstaviti slovenske pridelovalce in predelovalce.

Za okoljsko in zdravstveno osveščene potrošnike so vprašanja o izvoru in kakovosti hrane vse bolj pomembna. Zavest o pomenu lokalno pridelane in predelane hrane tako v smislu kakovostne prehrane posameznika kot tudi vpliva na lokalno gospodarstvo je vedno višja. Ministrstvo za kmetijstvo je zato pripravilo nacionalni projekt »Bodite pozorni na lokalno kakovost«, s katerim želi utrditi zaupanje slovenskih potrošnikov v hrano lokalnega izvora.

Slovenski potrošniki bodo v okviru projekta spoznali lokalne pridelovalce, zadruge in predelovalce, se seznanili z njihovo ponudbo ter se prepričali o kakovosti hrane lokalnega izvora.

Projekt bo predstavljen na 51. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu Agrav Gornji Radgoni, kjer se bodo lokalni pridelovalci, zadruge  in predelovalci pridružili projektu, v septembru in oktobru pa bodo za  kupce odprli vrata kmetij, zadrug  in obratov. Kupci se bodo tako lahko seznanili z njihovo dejavnostjo in izdelki ter se na lastne oči prepričali o kakovosti.

Ste pridelovalec ali predelovalec lokalne hrane? Vpišite se na naš seznam, da bomo skupaj dokazali visoko kakovost lokalno pridelane hrane.


Sorodni članki

Intervju: Luka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024

Vir slike: ProPlusLuka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024, je z nami delil svoje izkušnje iz oddaje, prihodnje načrte in spregovoril o pomembnosti uporabe lokalnih sestavin. Njegova strast do kuhanja in spoštovanje narave sta ga spodbudila k iskanju bolj trajnostnega načina…

Več...

Zakaj kupovati slovenske ribe in školjke?

Naj bodo ribe od naših, slovenskih ribičev, čim večkrat na krožniku. So izredno pomemben del prehrane, na voljo pa nam je zelo bogat izbor tako sladkovodnih kot morskih rib. Na dnu prispevka poglejte tudi seznam ponudnikov slovenskih rib. Ribe in…

Več...

Vrtičkarji, pripravite se na sušo

Vremenoslovci napovedujejo rekordno vroče poletje. Vročina, suša in skrajne temperature močno prizadenejo vrtnine, ki nujno potrebujejo vodo. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako lahko v poletnem času kar najbolje obvarujete svoj vrtiček. Suša lahko bistveno vpliva na količino in kakovost pridelka,…

Več...

Z Michelinovimi zvezdicami se letos ponaša 10 slovenskih restavracij

Ana Roš je s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2024 obdržala najvišje priznanje, tri zvezdice, restavracija Milka s kuharskim mojstrom Davidom Žefranom je obdržala dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Med njimi je novinka Restavracija…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem