Otvoritev razstave | Zgodbe o naši super hrani

Otvoritev razstave

V četrtek, 2. 10. 2014, ob 17. uri vas vabimo na otvoritev fotografske razstave v okviru natečaja »Kaj pa je bilo z evropskim denarjem narejeno zate, za tvoj kraj?«, ki bo na Kongresnem trgu. Program bo povezoval znani komik Pižama. Seveda pa bomo poskrbeli tudi za kulinarične in kulturne užitke.

V Sloveniji je bilo v programskem obdobju 2007-2013 sofinanciranih več kot 95.300 projektov, zato želi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano opozoriti na številne dobre zgodbe, ki smo jih v Sloveniji ustvarili s pomočjo evropskih sredstev (iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Kohezijskega sklada, Evropskega socialnega sklada, Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in/ali Evropskega sklada za ribištvo). Zato je bil izveden natečaj »Kaj pa je bilo z evropskim denarjem narejeno zate, za tvoj kraj?«. Natečaj sta izvedla Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Splošna javnost je predlagala projekte, ki so jim spremenili življenje oz. prispevali k izboljšanju kakovosti njihovega življenja oz. življenja skupnosti. Prejeli smo 81 predlogov, z žrebanjem pa izbrali 26. Na Kongresnem trgu je z namenom predstavitve nekaterih projektov, ki so bili sofinancirani z evropskimi sredstvi in preko katerih bi pokazali, kaj vse dobrega je bilo v Sloveniji narejeno s pomočjo evropskih sredstev v zadnjih 7 letih, organizirana fotografska razstava. Fotografije bodo razstavljene na Kongresnem trgu v Ljubljani med 2. in 23. oktobrom 2014. Za razstavljen projekt, ki ga boste prepoznali kot najboljšega, boste lahko tudi glasovali in se potegovali za nagrade.

Vsem, ki so posredovali predloge projektov se zahvaljujemo.


Sorodni članki

Intervju: Luka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024

Vir slike: ProPlusLuka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024, je z nami delil svoje izkušnje iz oddaje, prihodnje načrte in spregovoril o pomembnosti uporabe lokalnih sestavin. Njegova strast do kuhanja in spoštovanje narave sta ga spodbudila k iskanju bolj trajnostnega načina…

Več...

Zakaj kupovati slovenske ribe in školjke?

Naj bodo ribe od naših, slovenskih ribičev, čim večkrat na krožniku. So izredno pomemben del prehrane, na voljo pa nam je zelo bogat izbor tako sladkovodnih kot morskih rib. Na dnu prispevka poglejte tudi seznam ponudnikov slovenskih rib. Ribe in…

Več...

Vrtičkarji, pripravite se na sušo

Vremenoslovci napovedujejo rekordno vroče poletje. Vročina, suša in skrajne temperature močno prizadenejo vrtnine, ki nujno potrebujejo vodo. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako lahko v poletnem času kar najbolje obvarujete svoj vrtiček. Suša lahko bistveno vpliva na količino in kakovost pridelka,…

Več...

Z Michelinovimi zvezdicami se letos ponaša 10 slovenskih restavracij

Ana Roš je s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2024 obdržala najvišje priznanje, tri zvezdice, restavracija Milka s kuharskim mojstrom Davidom Žefranom je obdržala dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Med njimi je novinka Restavracija…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem