S tremi vrhunskimi chefi in ambasadorji označbe »izbrana kakovost – Slovenija« do enostavnih, a izjemnih obrokov
Predstavljajte si, da lahko iz preprostih, slovenskih sestavin ustvarite jedi, ki navdušijo tako z okusom kot z enostavnostjo priprave. Prav to ponuja pobuda, ki v ospredje postavlja slovenska živila z označbo »izbrana kakovost – Slovenija«. Svoj pečat bodo kot ambasadorji prispevali trije priznani chefi – Martina Breznik, Mojmir Šiftar in Luka Košir, ki bodo z navdihujočimi primeri in preprostimi triki poskrbeli, da boste lahko tako doma kot v gostilnah uživali v pestrosti, svežini in raznolikosti, ki jih ponujajo slovenska živila.
Morda se sprašujete, zakaj bi vam bilo mar za označbo »izbrana kakovost – Slovenija«. Odgovor je preprost: z izbiro preverjeno kakovostnih, lokalnih sestavin boste tudi v lastni kuhinji z lahkoto ustvarjali jedi, ki jih ne odlikuje le okus, temveč tudi zgodba, ki stoji za njimi. Tako lahko namreč veste, od kod prihaja vsak košček na vašem krožniku, ter lahko uživate v dokazano bolj svežih in hranljivih živilih. Ob tem pa podpirate še lokalne pridelovalce, kar na dolgi rok pomeni še več odličnih surovin, s katerimi boste lahko navduševali svojo družino in prijatelje.
Izkoristite izjemno znanje in izkušnje ambasadorjev ter izbrana slovenska živila
Predstavljajte si, da si želite pripraviti nekaj novega, nekaj, kar bo vas in vaše goste prijetno presenetilo. Namesto da tavate med policami v trgovini ali brskate po spletu, boste odslej imeli jasen vir navdiha. V čevlje ambasadorjev lokalne kulinarike stopajo trije prepoznavni in ugledni chefi – Martina Breznik, Mojmir Šiftar in Luka Košir, ki vam bodo pokazali, kako sezonske sestavine in živila z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« uporabite.
Kdo so ambasadorji »izbrana kakovost – Slovenija«?
Martina Breznik, znana po inovativnih interpretacijah tradicije iz restavracije Hiša Raduha, je s svojo predanostjo lokalnim surovinam in sodobni interpretaciji njihove uporabe zgled za mnoge kuharske navdušence. Mojmir Šiftar iz PEN Kluba, chef nove generacije z izredno strastjo do lokalnih sestavin in jasnega sporočila o pomenu kratkih dobavnih verig, velja za vplivnega glasnika na področju trajnostne gastronomije. Luka Košir iz restavracije Grič pa je poznan po svoji inovativnosti in povezovanju lokalnih sestavin z modernimi kuharskimi tehnikami, s čimer dviga slovensko kulinariko na svetovni nivo.
Sledite njihovim aktivnostim
V prihajajočih mesecih boste imeli na naši spletni strani, Facebook strani, Instagramu in Youtube kanalu dostop do bogatega nabora objav v obliki videoposnetkov in nasvetov, kjer vam bodo priznani chefi pokazali, kako najbolje izkoristiti domače, preverjene sestavine. Prepustite se njihovim namigom in preizkusite recepte, pri katerih uporabljajo živila z označbo »izbrana kakovost – Slovenija«.
Kuhanje lahko postane pravo doživetje
Vsak grižljaj postane bolj smiseln, ko veste, da so sestavine nastale v vaši bližini, da jih pridelujejo ljudje, ki jim je mar, in da so izbrane z mislijo na odličen okus, svežino in okolje, zato odgovorno ravnajte z njimi, saj s tem spoštujete njihovo delo in zmanjšujete odpadno hrano.
Z navdušenjem vas vabimo, da se pridružite tej skupni zgodbi in tudi z lastnimi izbirami soustvarjate skupno kulinarično prihodnost, kadar obiščete restavracije, pa tam povprašajte po slovenskih sestavinah.
Vas zanima več o tematiki?
Kliknite na povezavo.