Slovenski vplivneži promovirajo ekološko hrano | Odmevi na dogodke

Slovenski vplivneži promovirajo ekološko hrano

Foto: Ekološka kmetija Trnjula

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je združilo moči z znanimi slovenskimi vplivneži, ki bodo pomagali ozaveščati o ključnih prednostih ekološkega kmetijstva.

Cilj te iniciative je širši javnosti približati vrednost in pomembnost prepoznavanja ter izbire ekoloških izdelkov v vsakdanjem življenju.

Ekološka hrana: več kot le sadje in zelenjava

Ponudba ekološko pridelane hrane ne zajema le sadja in zelenjave, temveč tudi žitarice, jajca, mleko in mlečne izdelke, meso in mesne izdelke ter vina in ribe. Razumevanje celotne verige pridelave, od semena do končnega izdelka na prodajnih policah, igra ključno vlogo pri ozaveščanju kupcev o trajnostnih izbirah.

Stroge zahteve za ekološko pridelavo

Pomembno je vedeti, da ekološka hrana nastaja brez uporabe pesticidov, aditivov, hormonov in umetnih gnojil, z močnim poudarkom na mehanskih ukrepih za zatiranje škodljivcev. V ospredju so tudi humane prakse reje, ki vključujejo prosto pašo živali.

Vplivneži kot ambasadorji ekološkega kmetijstva

Nika Veger, Saša Zor, Anja Kovačič Fornazarič, Danaja Oblak, Ines Pusovnik in Anže Kuplenik so med tistimi, ki so prevzeli vlogo ambasadorjev za promocijo ekološkega kmetovanja in hrane. Predstavnica z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Maja Žibert jim je na posebnem dogodku na ekološki kmetiji Trnulja podrobno predstavila, kako mora biti ekološka hrana pridelana in kakšne prednosti prinaša za okolje ter zdravje ljudi. Predstavljen jim je bil tudi iskalnik, preko katerega lahko sami preverjamo, ali je določeno živilo resnično ekološko certificirano, ki je javno dosegljiv tukaj

Pobudo in sodelovanje z vplivneži spremljajo pozitivni odzivi javnosti in potrjujejo naraščajoče zanimanje za ekološko pridelano hrano med Slovenci, kar je tudi ključno za nadaljnji razvoj in promocijo ekološkega kmetijstva v Sloveniji.


Sorodni članki

Intervju: Luka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024

Vir slike: ProPlusLuka Pangos, zmagovalec MasterChef Slovenija 2024, je z nami delil svoje izkušnje iz oddaje, prihodnje načrte in spregovoril o pomembnosti uporabe lokalnih sestavin. Njegova strast do kuhanja in spoštovanje narave sta ga spodbudila k iskanju bolj trajnostnega načina…

Več...

Zakaj kupovati slovenske ribe in školjke?

Naj bodo ribe od naših, slovenskih ribičev, čim večkrat na krožniku. So izredno pomemben del prehrane, na voljo pa nam je zelo bogat izbor tako sladkovodnih kot morskih rib. Na dnu prispevka poglejte tudi seznam ponudnikov slovenskih rib. Ribe in…

Več...

Vrtičkarji, pripravite se na sušo

Vremenoslovci napovedujejo rekordno vroče poletje. Vročina, suša in skrajne temperature močno prizadenejo vrtnine, ki nujno potrebujejo vodo. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako lahko v poletnem času kar najbolje obvarujete svoj vrtiček. Suša lahko bistveno vpliva na količino in kakovost pridelka,…

Več...

Z Michelinovimi zvezdicami se letos ponaša 10 slovenskih restavracij

Ana Roš je s Hišo Franko v Michelinovem vodniku za leto 2024 obdržala najvišje priznanje, tri zvezdice, restavracija Milka s kuharskim mojstrom Davidom Žefranom je obdržala dve, še osem restavracij se jih ponaša z eno. Med njimi je novinka Restavracija…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem