Nacionalna shema

Evropska shema

Spomladanski Teden restavracij 

Brošura za teden restavracij s pozivom: Vprašajte za meso izbrana kakovost Slovenija

Članek je del portala:

Naša super hrana
Kazalo:

Med 21. in 30. marcem 2025 boste imeli ljubitelji vrhunske kulinarike znova priložnost, da na spomladanskem Tednu restavracij okusite edinstvene menije priznanih slovenskih kuharskih mojstrov po dostopnih cenah. Tokratni poudarek bo na sezonskih in na kakovostnih slovenskih sestavinah, še posebej tistih, ki nosijo znak »izbrana kakovost – Slovenija«. To so slovensko goveje in perutninsko meso, mleko in mlečni izdelki ter sadje. Tako preverjene slovenske surovine, ki so do kuharskih mojstrov prišle po najkrajši poti, dosegajo višje standarde kakovosti, ki jih boste lahko okusili v odličnih jedeh slovenskih chefov. Povprašajte po njih.

Teden restavracij je dogodek, ki dvakrat letno, spomladi in jeseni, združuje vrhunske slovenske restavracije, ki pripravijo posebne menije po ugodnih cenah. Namen dogodka je približati visoko kulinariko širši javnosti in poudariti pomen kakovostnih, v Sloveniji pridelanih in predelanih sestavin. 

V spomladanskem tednu restavracij 2025 bo sodelovalo 117 restavracij po vsej Sloveniji. Odkrijte pristne slovenske okuse tam, kjer resnično zaživijo – v jedeh, pripravljenih iz najboljših sestavin z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. Sveže mleko, predelano v najkrajšem času po molži, daje izdelkom bogat in neprekosljiv okus. Meso, ki izvira iz slovenskih pašnikov, kjer se živali hranijo s skrbno pridelanim senom, pa prinaša polnost, ki jo prepoznate že ob prvem grižljaju. Izberite restavracije, ki prisegajo na sestavine z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« in se prepričajte, kako edinstvena je naša kulinarika.

Podprite tisto, kar lahko preverite – hrano, ki ni prepotovala tisoče kilometrov, temveč je zrasla na domači zemlji. Kakovostna reja in lokalna predelava sta zagotovilo za izjemne okuse, ki jih v mojstrovine oblikujejo vrhunski slovenski chefi. Osebje v restavraciji povprašajte po izvoru surovin in  naj vam ne bo vseeno.

Tedn restavracij - chef s predpasnikom z označbo izbrana kakovost - Slovenija postreže jedi
Teden restavracij – chef s predpasnikom z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« postreže jedi

Kakšne so cene menijev?

Ekskluzivni meniji so oblikovani posebej za ta dogodek, cene pa so čim bolj dostopne:

  • 25 € za osnovni meni,
  • 28 € za menije v restavracijah z dvema srčkoma,
  • 32 € za restavracije s tremi srčki,
  • 36 € za vrhunske restavracije s štirimi srčki

Kaj pomenijo srčki?

Ocena restavracij v Tednu restavracij temelji na sistemu srčkov, ki jih podeljuje kulinarični kritik Uroš Mencinger. Srčki označujejo kakovost in doživetje, ki ga restavracija ponuja svojim gostom. Restavracije z enim srčkom predstavljajo zanesljivo kakovostno izkušnjo z dobro hrano in prijetnim ambientom. Dva srčka označujeta visoko raven kulinarične ustvarjalnosti in tehnične dovršenosti. Trije ali več srčkov pa so rezervirani za najboljše restavracije v Sloveniji, ki ponujajo vrhunsko gastronomsko doživetje z vrhunsko postrežbo in izbranimi sestavinami. 

Kako rezervirati mizo?

Rezervacije za teden restavracij bodo odprte od 10. marca dalje. Svetujemo, da svojo mizo rezervirate čim prej, saj so najbolj priljubljeni termini hitro zasedeni. Rezervacijo lahko opravite prek uradne spletne strani.

Ne zamudite priložnosti in si pravočasno zagotovite svoje mesto za nepozabno kulinarično doživetje. Povprašajte po jedeh z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« in doživite najboljše, kar ponuja slovenska kulinarika!

Vas zanima več o tematiki?

Kliknite na povezavo.
izbrana-kakovost-slovenija-e1619682368925

Pogosta vprašanja o Tednu restavracij

1. Kaj je Teden restavracij?

Teden restavracij je kulinarični dogodek, ki gostom omogoča okušanje vrhunskih menijev priznanih chefov po dostopnih cenah.

2. Kdaj in kje bo potekal spomladanski Teden restavracij?

Spomladanski Teden restavracij 2025 bo potekal med 21. in 30. marcem v izbranih vrhunskih restavracijah po vsej Sloveniji. Restavracije, ki sodelujejo, so razpršene po vseh slovenskih regijah.

3. Kako si rezerviram mizo in svoj meni s sestavinami »izbrana kakovost – Slovenija«?

Rezervacije so odprte od 10. marca dalje. Mizo lahko rezervirate na spletni strani Tedna restavracij. Priporočamo, da poskusite jedi z odličnimi slovenskimi sestavinami »izbrana kakovost – Slovenija«.

4. Katere restavracije sodelujejo v Tednu restavracij? 

Sodeluje 117 restavracij po vsej Sloveniji. Celoten seznam je dostopen na uradni spletni strani Tedna restavracij. Priporočamo, da čim prej ob odprtju rezervacij izberete svojo najljubšo restavracijo, saj se mesta hitro zapolnijo.

5. Ali lahko povprašam po jedeh z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«?

Seveda! Večina restavracij, ki sodelujejo v spomladanskem Tednu restavracij, pri pripravi jedi uporabljajo sestavine z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«. Te jedi najdete na jedilnih listih, kjer so označene z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« v obliki »smeška«, ali pa povprašajte strežno osebje po jedeh, pripravljenih iz teh sestavin. Zagotovite si vrhunsko kulinarično izkušnjo, ki temelji na preverjeni kakovosti in svežini slovenskih živil.


Odmevi na dogodke

Trenutno prebirate portal …

Naša super hrana!

Nacionalni projekt »Naša super hrana« je skupni projekt države ter sektorjev, namenjen promociji lokalno pridelane in predelane hrane.

Bogat nabor izobraževalnih vsebin

Z izobraževalnimi vsebinami in nasveti spodbujamo poseganje po lokalno pridelani hrani ter opozarjamo na odgovorno ravnanje s hrano.

Sheme kakovosti

Izbrana kakovostekoloski-2zaščitena označba poreklazaščitena geografska označbazajamčena tradicionalna posebnostLogotip_Integrirana-pridelavaVišja kakovost logotip

O lokalni hrani

chickenIkona mlekoIkona-ribeIkona-sadjeIkona-zelenjavaIkona-zito