Tatarski biftek – recept | Meso | Recepti

Tatarski biftek – recept

Tatarski biftek s kaprami 11.12.2018

Za pripravo tatarskega biftka izberite kakovostno meso

Najbolje je, da v trgovini poiščete meso z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, saj vam jamči višjo kakovost mesa, ki je pridelano v Sloveniji in ne prepotuje dolgih razdalj.

Sestavine:

  • približno 1 kg govejega mesa (pljučna ali stegno) z znakom Izbrana kakovost Slovenija
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlički majoneze
  • 2 žlički gorčice
  • 1 manjša čebula
  • 4 stroki česna
  • žlička soli
  • ščep popra
  • ščep rdeče paprike
  • 1 žlička olja
  • 2 žlički sesekljanega peteršilja
  • 3 kisle kumarice
  • 2 žlici kaper
  • 3 feferoni (odvisno, kako pikantno jed želite)

Priprava:

Narežemo ali nastrgamo meso ter mu dodamo majonezo, gorčico, rumenjaka, nasekljano čebulo, strt česen, sol, poper, rdečo papriko, olje, peteršilj ter na majhne koščke narezane kisle kumarice, kapre in feferone. Vse skupaj dodobra zmešamo v enotno zmes.

Po okusu dodamo še začimbe. Tatarski biftek zapremo v posodo in ga vsaj za nekaj ur shranimo v hladilniku, da se okusi dobro povežejo. Postrežemo ga skupaj z maslom na popečenem kruhu ali toastu.

Pri izboru mesa je pomembna kakovost. S poseganjem po mesu s certifikatom »izbrana kakovost Slovenija« dobimo zagotovilo kakovosti, sledljivosti in rednih kontrol.  Slovenski rejci govedo redijo v malih čredah in bolj trajnostno. Podprimo naše, slovenske rejce. 


Recept povzet po: Oblizniprste.si


Sorodni članki

Piknik iz lokalnih sestavin

S pomladjo in toplejšimi dnevi se začenja sezona piknikov. Priporočamo, da izberete lokalne sestavine, ki vam zagotavljajo poln okus in hrano, bogato s hranili. Zbrali smo tudi nekaj receptov za okusne prigrizke. Na piknikih običajno kraljuje meso, zato je potrebno…

Več...

Kako veste, da je meso kakovostno? Po znaku v obliki zeleno-rjavega smeška!

Uživanje lokalnega mesa in mesnih izdelkov prispeva k razvoju mesnopredelovalne industrije in ima številne prednosti, vse od rejca do potrošnika.Kako pogosto se ob obloženi jedilni mizi vprašate, ali je posamezno živilo kakovostno? Ste kdaj pomislili, kako kot potrošnik sploh lahko…

Več...

Poznavanje porekla mesa je ključnega pomena

Prepoznati meso, ki je v celoti pridelano in predelano v Sloveniji, je pri nas preprosto, saj ga označuje znak »izbrana kakovost - Slovenija«. V shemo, ki zagotavlja slovensko poreklo, kratke dobavne poti in sledljivost mesa, so vključeni številni slovenski rejci…

Več...

Klemen Janežič: »Meso slovenskega porekla je na policah trgovin moja prva izbira«

Obisk restavracije in uživanje ob kulinariki je priljubljena oblika druženja za številne ljudi. Ste se kot ljubitelj mesnih jedi kdaj vprašali, od kod izvira meso, ki so vam ga postregli v restavraciji? Številni gostinski obrati so prepoznali dodano vrednost živil,…

Več...
Vas zanima naša super hrana in aktualno dogajanje v Sloveniji?
Ostani na tekočem