Lokalna pridelava
Izpostavljeno
Ali res veste, kakšna je razlika med navadnim piščancem in piščancem, ki nosi znak »izbrana kakovost – Slovenija«?
Na kmetiji Hudin se že več kot 40 let ukvarjajo z vzrejo, zakolom in prodajo domačih piščancev. V delo je vpeta vsa družina, tudi …
Chef Matjaž Cotič: »Krožnik naj čim večkrat bogatijo lokalna sezonska živila«
Kakšno mesto imajo lokalna živila, kot so mleko in mlečni izdelki, v vrhunski kulinariki? O tem smo govorili z vrhunskim chefom Matjažem Cotičem s …
Darko Kegl: »Svoje poslanstvo sem našel v tem, da delam dobro za živali in ljudi«
Slovenski rejci perutnine se razlikujejo od rejcev iz tujine predvsem po svoji velikosti. Rejci z manjšim številom živali lažje skrbijo za njihovo dobrobit. O …
Več o lokalni pridelavi

Skrivnost vrhunskega mleka? Dobro počutje naših krav

Na kmetiji predelano mleko nosi oznako »kmečki«

Skrbimo za čebele, posadimo medovite rastline

Kako veste, da je meso kakovostno? Po znaku v obliki zeleno-rjavega smeška!

Ali veste, kako kakovostni so v resnici mleko in mlečni izdelki z znakom »izbrana kakovost – Slovenija«?

Jagodičje: slastni majhni sadeži za čisti užitek

Zakaj je dobro izbrati sadje z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«?

Naš super oreh

Uživajmo sezonsko slovensko sadje skozi celo leto

Dodana vrednost mleka se zrcali v številnih mlečnih izdelkih višje kakovosti

Slovenski siri – ponos našega podeželja
