O ponudniku
Naša domačija ima dolgo tradicijo predelave sadja, že za čas Avstro-Ogrskega cesarstva smo bili poznani po predelavi sadja za tolkec - jabolčno vino in jabolka za ozimnico- starih avtohtonih vrst, bobovca, carjeviča, ledrovk, kosmačev.
Ta tolkec so pili v Savinjski dolini kot zelo zdravo, poživljajočo pijačo in zelo dobro alternativo pivu!
Jabolka pa so romala, po celotnem cesarstvu vse od dunajskih dvorov pa do Egipta!
Naši predniki so pili tolkec pri delu v kamnolomu v lasti na??e rodbine, iz čigar peska je bila posuta stara cesta iz Savinjske doline proti Ljubljani! Že v teh časih smo pridelali preko 15.000 litrov okusnega tolkeca.
Nekaj let po ocepitvi Slovenije iz Jugoslavije je začela rasti ideja o lastni predelavi sadja v sokove, ki smo jo s pomočjo mlajše generacije na kmetiji tudi uresničili!
Preko 15 let že predelujemo jabolka v sokove, tolkec pa smo zaradi preusmeritve v nealkoholne pijače opustili.
Zato preprosto pravimo- naj življenje zdravo teče!!!
Piti vrhunske sokove za pošteno ceno postaja prava redkost!!!
Poskusite jih!!!
S spoštovanjem,
Grčinovi