O ponudniku
V severovzhodnem delu Slovenije, na prekmurski ravnici, v podjetjih Paradajz, d. o. o., in Friško, d. o. o., na skupno 114.000 m2 (11,4 ha) s steklom pokritih površinah pridelujemo paradižnik pod blagovno znamko LUŠT. Paradižnike v obeh rastlinjakih pridelujemo na okolju in zdravju ljudi prijazen integriran način čez celo leto. Pridelavo v kraju Renkovci nam ob nižjih zunanjih temperaturah namreč omogoča ogrevanje rastlinjaka z obnovljivim geotermalnim virom energije, v kraju Mala Polana pa lahko pozimi paradižnike pridelujemo s pomočjo Sistema za zimsko vzgojo. Tako je lokalna pridelava paradižnika možna v delu leta, ko zaradi mraza in snega ta ne bi bila mogoča. Sveže pridelan pravi slovenski paradižnik z okusom in videzom, kot paradižnik iz vašega domačega vrta je odslej na voljo čez celo leto.Na letni ravni pridelamo okrog 5.200 ton paradižnika oziroma dva in pol kilograma na vsakega Slovenca. Prepoznaven znak LUŠTnih paradižnikov in LUŠTovih izdelkov nasploh je embalaža s črno podlago (razen v primeru Malega LUŠTa), rdeče-zelenim logotipom v obliki paradižnika ter s sloganom Sveže. Sočno. Slovensko. V zimskih mesecih (med januarjem in aprilom) LUŠTne paradižnike najdete v embalaži z belo podlago, rdeče-zelenim logotipom v obliki paradižnika ter s sloganom Sveže. Sočno. Slovensko.V zimskih mesecih so na voljo Mali grozdasti paradižnik LUŠT, Slivov paradižnik LUŠT, Češnjev paradižnik LUŠT in LUŠTek (mešanica pisanih češnjevih paradižnikov). V poletnih mesecih pa se LUŠTni družini sočnih okusov pridružita še Grozdasti paradižnik LUŠT in Veliki paradižnik LUŠT oziroma Volovsko srce. Paradižnik je na voljo v vseh večjih trgovskih sistemih po Sloveniji, Osrednji ljubljanski tržnici in naši prodajalni LUŠTni domačiji v Renkovcih.S paradižniki iz LUŠTne družine sočnih in okusnih paradižnikov si lahko odlično popestrite in osvežite vaše vsakdanje obroke. Poskusite in se sami prepričajte.