Učne vsebine
Za lažjo izvedbo projekta »Tradicionalni slovenski zajtrk« smo pripravili strokovna izhodišča in aktivnosti, ki jih lahko pri svojem delu uporabijo v vrtcih in osnovih šolah. Tako smo na enem mestu zbrali vzgojiteljem in učiteljem dostopne vsebine za podajanje usklajenih informacij. Vsebine smo v grobem razdelili na pet področij (kmetijstvo, čebelarstvo, okolje, zdravje in predelava živil), zbrali pa smo tudi uporabno literaturo in predloge zdravega zajtrka.
Vzgojitelji in učitelji lahko te vsebine prenesejo v določene starostne skupine otrok. Pri tem ponujamo tudi številna dostopna gradiva, ki so bila že pripravljena. Naš namen je vključiti te vsebine v šolski prostor, na različnih ravneh – od učnih ur do obšolskih dejavnosti, pri čemer spodbujamo, da se poleg vzgojiteljev in pedagoških delavcev vključijo tudi drugi strokovni delavci vrtcev in šol, starši, kot tudi kmetijski svetovalci, zdravstveni delavci in drugi strokovnjaki.
Aktualna gradiva za uporabo
Izbor kakovostne literature na temo (pre)hrane
Prenesite ga na povezavi.
E-knjiga Kuhaj zdravo in lokalno
Prenesite ga na povezavi.
Priročnik Slastno, hrustljavo, zdravo
Prenesite datoteke na povezavi.
Priročnik Uživajmo v zdravju
Prenesite datoteke na povezavi.
Učna gradiva na temo čebelarstva
Prenesite datoteke na povezavi.
Učna gradiva na temo kmetijstva
Prenesite datoteke na povezavi.
Učna gradiva na temo okolja
Prenesite datoteke na povezavi.
Učna gradiva na temo zdravja
Prenesite datoteke na povezavi.
Učna gradiva na temo predelave živil
Prenesite datoteke na povezavi.
Predlogi za zajtrk
Prenesite dokument na povezavi.